Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 11:28

''Η ΔΕΗ οφείλει 15,5 εκ € απο τον τοπικό πόρο του 2011'' καταγγέλουν οι Εργολήπτες δημ. Εργων Δυτ. Μακεδονίας

Ο πρόεδρος των Πτυχιούχων Εργοληπτών Πολυδεύκης Λιάκος

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει ετησίως (εντός του πρώτου τριμήνου) στο Νομό μας καθώς και στους Νομούς Φλώρινας και Αρκαδίας το Ειδικό Τέλος Ανάπτυξης (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης), λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αυτών των περιοχών από τη λειτουργία των ορυχείων και των εργοστασίων της. Για το έτος 2011 το Ειδικό αυτό Τέλος ...

ανέρχεται, για το Νομό Κοζάνης, σε περίπου 15.500.000,00 ευρώ και δεν έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ!!!!!!!! Έργα που μελετήθηκαν και κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης παραμένουν ανεξόφλητα, με αποτέλεσμα αφενός να επιτείνονται τα οικονομικά προβλήματα των εργοληπτικών επιχειρήσεων, τα οποία μεταφέρονται σε σημαντικότατο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, και αφετέρου να δυσλειτουργεί η ΑΝΚΟ.
Επιπρόσθετα, μετά από καταγγελίες συναδέλφων μας, διαπιστώνουμε ότι τηρεί την ίδια στάση και σε συμβάσεις δικών της έργων. Καταστρατηγώντας τους όρους των συμβάσεων έργων συντήρησης και επισκευών που έχει υπογράψει με τους εργολήπτες κατασκευαστές, καθυστερεί την πληρωμή τους με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αυτές να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις σε προμηθευτές και κυρίως στο προσωπικό τους.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η σωρεία οφειλών σε εργοληπτικές επιχειρήσεις της περιοχής μας , στην ΑΝΚΟ, η οποία απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό ατόμων και σε δράσεις τοπικής ωφέλειας.

Παρ' όλες τις συνεχόμενες πιέσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και από τους τοπικούς φορείς, η ΔΕΗ κωλυσιεργεί με κάθε είδους προφάσεις για να μετακυλήσει χρονικά την αποπληρωμή των οφειλών αυτών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία μετατρέποντας το ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ.

Καλούμε τους υπεύθυνους, τόσο του Υπουργείου όσο και της Διοίκησης της ΔΕΗ, να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση αποστολή των αποφασισθέντων και δικαιούμενων ποσών και να σταματήσουν να προκαλούν με τη στάση αυτή τους 'Ελληνες πολίτες καταλύοντας κάθε αίσθηση ισονομίας και δικαιοσύνης.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΔΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΔΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 11:39