Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 16:39

Η ανάπτυξη της παραλίμνιας Ζώνης στην λίμνη Πολυφύτου, σε προτεραιότητα

siskepsipolifitoΗ εξειδίκευση των προτάσεων σχετικά με τις οικοτουριστικές υποδομές της λίμνης Πολυφύτου και τον παραλίμνιων περιοχών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Ιωάννη Σόκουτη, τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝΚΟ κ. Ιωάννη Αμανατίδη και στελέχη της ΑΝΚΟ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Νεράιδας, παρουσία των μελετητών που εκπόνησαν για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την μελέτη αξιοποίησης και ανάδειξης της λίμνης, καθορίστηκαν τα σημεία που θα αναπτυχθούν υποδομές-προβλήτες για τουριστικά πλωτά μέσα και σκάφη αλιείας (μικρά πλοιάρια, βάρκες), οι διαδρομές πρόσβασης προς τα σημεία αυτά, προσδιορίστηκαν οι χώροι στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις ανάπλασης, ενώ έγινε και η χωροθέτηση σημείων θέασης από τα οποία θα αναδεικνύεται το οικοσύστημα της λίμνης Πολυφύτου.
Στο σχεδιασμό ανάδειξης της λίμνης Πολυφύτου εντάχθηκε και η πρόταση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού για διασύνδεση των υποδομών, που θα κατασκευαστούν στα πλαίσια του προγράμματος συνολικής αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, με την πρόταση του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για την κατασκευή περιπατητικού και ποδηλατικού διαδρόμου παράλληλα με την Εθνική Οδό που θα ξεκινά από την Υψηλή Γέφυρα και θα καταλήγει στην πόλη των Σερβίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 16:45