Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 16:35

Τριάντα μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών

teikastoritmetaptyxΗ δεύτερη τελετή απονομής των Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ( Master in Business Administration του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου - Παράρτημα Καστοριάς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Τερνόπιλ Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στο μεγάλο αμφιθέατρο του Παραρτήματος.

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι των τριάντα αποφοίτων, απονεμήθηκαν για πρώτη φορά από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην πρώτη απονομή τα πτυχία δόθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Τερνόπιλ.
Στην τελετή, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής κ.Γεώργιος Χαραλαμπίδης, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ternopil Ουκρανίας Καθηγητής κ. Γρηγόρη Ζουραβέλ, ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής κ. Νικόλαος Τσούνης,ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Καθηγητής κ. Ευάγγελος Σίσκος και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών Καθηγητής Γιεβγέν Σαβέλιεφ. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν αλλά δεν παραβρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Βολοδύμυρ Σκουρώφ. Στο αμφιθέατρο παραβρέθηκαν οι οικογένειες και οι φίλοι των αποφοίτων δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα και τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το ιστορικό αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ξεκίνησε από την συνάντηση Εκπαιδευτικών Ελλήνων και Ουκρανών επιστημόνων ελληνικής καταγωγής που εκπροσώπησαν αντίστοιχα οι κ.κ. Σίσκος και Σαβέλιεφ στην Αθήνα. Οι επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal European Economie, δίνουν συνέχεια στη συνεργασία αυτή καθώς και η διοργάνωση από κοινού συνεδρίου στην Γιάλτα. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ήδη πραγματοποιείται από τον Φλεβάρη του 2009, αντίστοιχα λειτουργεί μεταξύ του 2004-2009 και στην Ισπανία ενώ επόμενος στόχος των δύο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, είναι η πραγματοποίησή τους και σε Πανεπιστήμια της Λατινικής Αμερικής.
Ο ελληνικός πολιτισμός ως σημείο αναφοράς στις συγκεκριμένες συνεργασίες των Πανεπιστημίων, επιβεβαιώνει τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον των δύο λαών που έχουν και άλλα στοιχεία να τους ενώνουν. Ομόθρησκοι οι δυο λαοί, πιστεύουν με το ίδιο σθένος στην ελευθερία στοιχείο σημειολογικό της ελληνικής και της ουκρανικής σημαίας.
Στόχος των συνεργασιών αυτών η συνεργασία και των οικονομιών σε εθνικό επίπεδο όπου ο δείκτης ανθρώπινο και πνευματικό κεφάλαιο των δύο χωρών, μπορεί να αξιοποιηθεί και μέσω κοινών γεωγραφικών συντεταγμένων. Οι λίμνες της Ουκρανίας, της Καστοριάς και του Πολύφυτου Κοζάνης ενώνουν την αγωνία των λαών για το πολύτιμο αγαθό που διαμέσου των ευρωπαϊκών προγραμμάτων LIVE EUROPE AND LAKES, το νερό, το αγαθό που επιτρέπει την καλλιέργεια της τροφής. Τα νερά των λιμνών τα εξευμενίζουν με την ΑΡΓΩ ένα πρόγραμμα κατασκευής πλοιαρίων με τεχνολογία Α.Π.Ε, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Αθήνας, δημιουργώντας πολιτισμικά δίκτυα τόσο σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, καινοτομικού χαρακτήρα. Η αδελφοποίηση των τοπικών τους κοινωνιών το ερχόμενο καλοκαίρι, κοινός τόπος ανάπτυξης του πνευματικού δυναμικού τους θα δημιουργήσει τους απαραίτητους δεσμούς που θα εδραιώσουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών.
Τέλος η πρόσφατη υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως Ιδρυτικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πανεπιστημίων στην Τεχνολογία Τροφίμων (I.A.U.F.S.T.), στην οποία συμμετέχουν Πανεπιστήμια από τα Βαλκάνια, τη Ρωσία μέχρι την Β.Κορέα, θα διευρυνθεί και σε αντίστοιχα Πανεπιστήμια στην Τεχνολογία Τροφίμων στην Ουκρανία.
Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 16:44