Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 13:44

Ο Γιάννης Τζιουράς για την υποψηφιότητα του με την ΔΗΜΑΡ

TZIOYRASΘα ήθελα να σας ενημερώσω πως αποδέχθηκα μια θερμή πρόσκληση για να συμμετάσχω ως υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Κοζάνη. Ήταν όλα τόσο γρήγορα και ελπίζω να ζύγισα σωστά τους παράγοντες για μια τέτοια απόφαση. Δεν είχα σκοπό να πολιτευτώ αλλά και δεν συμμετείχα ποτέ ως τώρα σε καμία είδους ενεργό πολιτική δράση.

Ούτε στο Πανεπιστήμιο ούτε πουθενά αλλού. Επίσης δεν ξέρω αν και για πόσο θα συνεχίσω μετά από αυτό μια τέτοια δράση, άσχετα με το οτι δεν πρόκειται να σταματήσω να μελετώ τα πολιτικά πράγματα. Ο πρωταρχικός λόγος, πέρα από την αφορμή του καλέσματος που μου έγινε από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ αλλά και του γεγονότος πως το πρόγραμμά τους με εκφράζει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, είναι να μου δοθεί μια ευκαιρία να εξηγήσω, όχι να ζητήσω την ψήφο, στον κόσμο της περιοχής τι έγινε και φτάσαμε ως εδώ, τι γίνεται τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, και τι θα γίνει αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα. Να τους εξηγήσω έτσι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα έπειτα από 3 συνεχόμενα χρόνια παρακολούθησης και μελέτης των γεγονότων. Στην περίπτωση που θέλετε να ανακοινώσετε κι εσείς την υποψηφιότητά μου σας παραθέτω και ένα βιογραφικό όπως και μια φωτο.

Ευχαριστώ πολύ και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι είμαι στη διάθεσή σας.

Φιλικά Γιάννης Τζιουράς

Ο Γιάννης Τζιουράς είναι υπ. Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου της Νομικής ΑΠΘ με υποτροφία αριστείας της επιτροπής ερευνών του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) Διεθνούς Δικαίου του τμήματος της Νομικής ΑΠΘ με άριστα, όπως και Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών, Οικονομικών & Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πτυχίο με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας. Στη διάρκεια των σπουδών του έχει ασχοληθεί με θέματα Διαστημικού Δικαίου και Πολιτικής καθώς και με θέματα Αφοπλισμού και Ελέγχου των Εξοπλισμών στο Διάστημα.

Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής έχει να κάνει με ζητήματα Διαστημικής Ασφάλειας και Διαστημικού Δικαίου. Ως φοιτητής έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών στο εξωτερικό και εσωτερικό (Χάγη 2004, Γενεύη 2006, Θεσσαλονίκη 2005-7).

Το 2007 υπήρξε ασκούμενος στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σχετικά με Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκή Πολιτική στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά μεταξύ των οποίων «50 Χρόνια Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης: Η ΕΕ/ΕΚ από τη Συνθήκη της Ρώμης μέχρι σήμερα», (επιμ) Γκιόκα Χ., Κηπουρού Κ., Τσιάμη Ζ. ΕΚΕΜ 2007 (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών), "Common Security in Outer Space" ΕΛΙΑΜΕΠ 2008 (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε και σε διεθνές επιστημονικό βιβλίο με τίτλο "Space Law: Legal contours", επιμ. P.S. Vinay Kumar, των νομικών εκδόσεων Icfai University Press, Hyderabad, India 2009,κ.α. Επίσης άρθρο του φιλοξενήθηκε στην ετήσια έκδοση του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Δούκα «Σχολείο του μέλλοντος», Εκδόσεις Δούκα 2007, με τίτλο «Παιδεία και εκπαίδευση: Το μέλλον της εξουσίας». Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του είναι το "March of Millions: Upheaval in Arab World" ΕΛΙΑΜΕΠ Μάρτιος 2011. Τέλος μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Γεννήθηκε το 1983, μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Απριλίου 2012 10:01