Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 11:11

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: ''Λογύδρια μίσους'' απο τον αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα

Με κατάπληξη παρακολουθούμε την κλιμακούμενη επίθεση του Δήμου απέναντι στα φιλοζωικά σωματεία, η οποία στερείται όχι μόνον επιχειρημάτων αλλά και νομικής βάσης.

Στην Εορδαία εδώ και καιρό υπάρχουν εκδηλώσεις ¨ανθρώπινης¨ θηριωδίας αγνώστων που είχαν σαν στόχο τον δηλητηρίαση και την κακοποίηση αδέσποτων ζώων .

Οι πράξεις τους βάλουν ευθέως απέναντι στην κείμενη εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ η ατιμωρησία τους τροφοδοτεί πράξεις αστειότητας θεσμικών προσώπων.

Που ακούστηκε αντιδήμαρχος να σπέρνει καταγγελίες και μηνύσεις σε συμπολίτες του, να προκαλεί την κοινή γνώμη και να εκφέρει λογύδρια μίσους απέναντι στις μορφές ζωής; Αναφέροντας μάλιστα ότι όποιος ταΐσει αδέσποτο θα μηνυθεί;

Ο κ. αντιδήμαρχος που ωρύεται απέναντι στους συμπολίτες μας και καταφεύγει συχνά – πυκνά στο αστυνομικό τμήμα, μπορεί να διαβάσει εάν θέλει την κείμενη νομοθεσία και την ερμηνεία της από τον Αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσου Εμμανουήλ Παπαδάκη: «Εν κατακλείδι, η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα δεν παραβιάζει τις διατάξεις του ν.4039/2012, είναι μέσα στο πνεύμα σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή, πρέπει όμως να τηρούνται συνθήκες καθαριότητας, η έλλειψη της οποίας ασφαλώς δημιουργεί ευθύνη».

Αυτές οι πράξεις μόνο σαν αδυναμία πολιτικής βούλησης μπορούν να εκληφθούν για το πρόβλημα των αδέσποτων.

Την στιγμή μάλιστα που απαξιώνεται το Κυνοκομείο στην Εορδαία και συντηρείται από τις ηρωικές προσπάθειες των εθελοντών, που χωρίς στήριξη δίνουν καθημερινά την μάχη για να συντηρήσουν τα αδέσποτα που έχουν περισυλλεγεί .

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι εκείνος που είναι χαμένος είναι ο πολιτισμός μας, που στοχοποιείται όχι μόνο από τους αγνώστους δράστες με τα δολοφονικά ένστικτα αλλά και από αυτούς που δεν έχουν σεβασμό απέναντι στις μορφές ζωής θεωρώντας τον εαυτό τους μοναδικό είδος και ανοίγοντας στην πόρτα στον καθημερινό εκφασισμό.

Υπάρχει η λύση και είναι αυτή που έδωσαν ήδη οι εθελοντές ζωόφιλοι πολίτες.

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 11:20