Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 11:21

"Απειλές κατά της ζωής του και της οικογενειάς του" δηλώνει οτι δέχθηκε ο Αλέξης Λιοσάτος με αφορμή την κριτική του στο Γκράφιτι της εθνικιστικής ομαδας "Πτολεμαίοι Μακεδόνες"

"Απειλές κατά της ζωής του του σπιτιού του και της οικογενειάς του" δηλώνει οτι δέχθηκε με αφορμή ανάρτηση του για το γκράφιτι της Εθνικιστικής ομάδας "Πτολεμαίοι Μακεδόνες" .Ο Αλέξης Λιοσάτος δηλώνει οτι αυτοί που πρωταγωνιστούν στην στοχοποιησή του ειναι Νεοδημοκρτατες που έχουν μαζί τους τον δήμο τον τύπο και την εκκλησία.

Τι αναφέρει ο Αλέξης Λιοσάτος στην ανακοινωσή του:

Τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν περιστατικά στην Πτολεμαΐδα που συνιστούν πρόκληση για τη δημοκρατία. Τις προάλλες πόσταρα ενάντια στο γκράφιτι του ακροδεξιού μορφώματος «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», καθώς και κατά του Δήμου (απειλές για συλλήψεις αντιεθνικιστών για τη "βεβήλωση" του γκράφιτι, τοποθέτηση καμερών για να... φυλάνε το γκράφιτι). Το ποστάρισμα απευθυνόταν σε εσωτερικό ακροατήριο. Κάποιοι διοχέτευσαν κι ο τοπικός Τύπος δημοσίευσε την ανάρτησή μου με αποτέλεσμα να γίνω δέκτης δεκάδων συκοφαντιών και απειλών για τη ζωή μου, τη δουλειά και το σπίτι μου. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης και δυσφήμισής μου-ούτε μου κάνει εντύπωση ούτε είναι η πρώτη φορά. Αυτοί που πρωταγωνιστούν δεν είναι Χρυσαυγίτες, αλλά Νεοδημοκράτες, που έχουν μαζί τους τον Τύπο, τον Δήμο, την Εκκλησία κλπ. Η (ακρο)Δεξιά προσπαθεί δια της τρομοκρατίας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου απέναντι σε όποιον έχει διαφορετική άποψη, να επιβάλει ότι η γειτονική χώρα ονομάζεται «Σκόπια» και ότι κάθε άλλη άποψη είναι προδοτική κι αξίζει την εσχάτη των ποινών ή την αυτοδικία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ;
Πέρα από την προσωπική μου απαξίωση και περιθωριοποίηση ή τον εκφοβισμό μου, ή πέρα από την προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους αντιεθνικιστές που έγραψαν το σύνθημα, υπάρχει ένας σοβαρότερος στόχος: να εκφοβίσουν οποιονδήποτε ψάχνει διέξοδο αντίστασης. «Όποιος βγαίνει απ’ το μαντρί, τον τρώει ο λύκος», όποιος σκέφτεται να αμφισβητήσει την κυρίαρχη ιδεολογία αυτά θα παθαίνει, αυτό είναι το μήνυμα.Δεν στοχεύουν απλώς την διαφορετική πολιτική δράση, αλλά τις ιδέες της αντίστασης. Αν θα μπορούσαν να ελέγχουν τις σκέψεις μας με υπολογιστές θα ήταν το καλύτερο τους.

Εδώ το ζήτημα δεν αφορά τις απόψεις του καθένα για το Μακεδονικό, αφορά την ίδια τη δημοκρατία. Είναι εξίσου «νόμιμο» να γράφονται αντιεθνικιστικά όσο εθνικιστικά συνθήματα ή κάποιοι ακροδεξιοί, μεταξύ των οποίων κι εγκληματικά στοιχεία, θα έχουν το μονοπώλιο της νομιμότητας με την κάλυψη της εξουσίας; Θα συνεχίσει ο Δήμος και ο Τύπος να συγχρωτίζονται με αυτούς που σκούζουν ότι η Μακεδονία είναι μία κι ελληνική (που σημαίνει να πάνε τα ελληνικά σύνορα με πόλεμο μέχρι τη Σερβία και το κέντρο της Βουλγαρίας) και διαδηλώνουν με ναζιστικά συνθήματα ή και άλλα του τύπου «Τσίπρα μπινέ πουτάνας γιε»; Μπορεί να εκφράζει ο καθένας την αηδία του για τον εθνικισμό και τα δυό μετρα και σταθμά ελεύθερα ή αυτομάτως γίνεται θύμα οργανωμένου bullying με απειλές για τη ζωή του, με τη Δικαιοσύνη ή την Αστυνομία να σφυρίζουν αδιάφορα; Μπορεί τέλος κανείς να λέει τη γειτονική χώρα Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία ή οτιδήποτε με Μακεδονία χωρίς να κινδυνεύει με τον χαρακτηρισμό «προδότης» και απειλές για δολοφονίες; Σε αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε οι κάτοικοι της περιοχής ανεξαρτήτως άποψης για το Μακεδονικό, γενικότερης πολιτικής τοποθέτησης ή ψήφου, συλλογικά και δημόσια.

Οι προσπάθειες για εκφοβισμό και φίμωση θα πέσουν στο κενό. Αυτό μας έλειπε, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι γράφουμε στον τοίχο μας στο fb, επειδή κάποιοι αναπολούν τις εποχές της βίας και νοθείας του ’50 και του ’60, ή την εποχή πριν 70 χρόνια που οι πολιτικοί τους πρόγονοι στήνανε κρεμάλες στις πλατείες της πόλης. Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να εκφράζομαι ανοιχτά ενάντια στην ακροδεξιά υστερία για το Μακεδονικό και τους πολιτικούς απατεώνες που την οργανώνουν.

Αλλά όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο αδρανούμε ο φασισμός συγκροτείται κι αποθρασύνεται. Πρέπει να δημιουργηθεί αντίπαλο δέος πολλαπλάσιας μαζικότητας, για να περάσει ο φόβος στο δικό τους στρατόπεδο. Και κάτι τέτοιο είναι απολύτως εφικτό. Γιατί ναι μεν ο περισσότερος κόσμος στην περιοχή έχει καταπιεί αμάσητη την εθνικιστική προπαγάνδα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι δημοκρατική και οι τραμπούκοι είναι ισχνή μειοψηφία (50-100 άτομα). Επιβάλλουν την ατζέντα τους μόνο επειδή είναι οργανωμένοι, με την κάλυψη μεγάλων συμφερόντων και κρατικών μηχανισμών. Επειδή είμαστε ανοργάνωτοι και νιώθουμε αδύναμοι. Αν ενωθούμε όμως θα τους πάρουμε παραμάζωμα.

Η κυβέρνηση ήδη έφερε τη βασική ευθύνη για την επιστροφή της αυτοπεποίθησης της Δεξιάς, που πριν λίγα χρόνια βρισκόταν υπό διάλυση και τώρα επιστρέφει πεινασμένη και με ρεβανσιστικές διαθέσεις. Σήμερα έχει αφήσει ακόμα και τα μέλη της απροστάτευτα σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Να τεθεί προ των ευθυνών της.

Αυτές είναι εικόνες που προμηνύουν ακόμα μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση και φασιστική βία στο μέλλον, και δεν αφορούν μόνο την πόλη. Είναι σημαντικό να χτιστεί ένα μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά τρομοκρατία που θα περάσει στην αντεπίθεση. Η ενεργή συμμετοχή του καθένα είναι όχι απλά σημαντική, αλλά καθήκον. Αν βγάλουμε την ουρά μας απ’ έξω σήμερα, αύριο θα είναι χειρότερα για όλους.

 

 

Venceremos.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 11:36