Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:11

O Δήμος Εορδαίας παραχωρεί εκταση στην πρωήν ΑΕΒΑΛ στην γαλακτοβιομηχανια PROLACTA

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε αφενός σχετικό αίτημα της εταιρείας PROLACTA AE, η οποία έχει έδρα στο Κιλκίς και δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο, για την εκμίσθωση συνολικής έκτασης 45,81 στρεμμάτων

για επένδυση της εταιρείας με αντικείμενο γαλακτοκομικές- τυροκομικές δραστηριότητες στην περιοχή μας, για χρονική διάρκεια 30 ετών.  

Μείζον ζήτημα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς την αξιοποίηση ενός μη αξιοποιημένου χώρου όπως ήταν μέχρι τώρα ο χώρος της ΑΕΒΑΛ, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή μας.

Η επένδυση της PROLACTA βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, όπως ανέφερε ο παριστάμενος εκπρόσωπος της Σωκράτης Δημητρίου, τονίζοντας πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία θα έχει λύσει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα. Δέσμευση της PROLACTA είναι η δημιουργία 60 θέσεων εργασίας με την έναρξη λειτουργίας της στην περιοχή μας, πάνω από 100 θέσεις εργασίας μέσα στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της, αλλά και η προμήθεια γάλακτος από κτηνοτροφικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ό.τι αφορά στην επέκταση του χώρου του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας στα υπόλοιπα 600 στρέμματα της ΑΕΒΑΛ, χώρος ο οποίος ανήκει στο Δήμο Εορδαίας, αποτελούσε μια αναγκαιότητα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης μεγάλων επιχειρήσεων, όπως τόνισαν ο Δήμαρχος και ο εισηγητής του θέματος, δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Βύρλιος.    

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:16