Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 03:31

Καταχειροκροτήθηκε η αφρόκρεμα της Eλληνικής και Νεουρκέζικης Jazz σκηνής. Trio Apopsis και Κουαρτέτο Ραφαηλίδης. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης, η Ευη Σιαμαντά στο τραγούδι, Πέτρος Κλαμπάνης Η καλύτερη εκδήλωση του καλοκαιριούΟι trio Apopsis Γ.Τζουκας, Λ. Τζήμκας και Μανώλης Κουτσονάνος

Μια από τις ωραιότερες βραδιές του φετινού καλοκαιριού έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο υπαίθριο θέατρο της Κοζάνης για να παρακολουθήσουν μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της jazz τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πρωτοποριακή jazz σκηνή της Νέας Υόρκης.

trioapopsi1Οι Τρίο APOPSIS και ο Χρήστος Ραφαηλίδης με το κουαρτέτο του έπαιξαν για περισσότερο από τρεις ώρες εισπράττοντας τα χειροκροτήματα τουtrioapopsis2 κόσμου.

Στο πρώτο μέρος έπαιξαν οι Τρίο APOPSIS με του Γιώργο Τζούκα στο πιάνο, τον Λάκη Τζήμκα στο Μπάσο και τον Μανώλη Κουτσονάνο στα κρουστά. 

{youtubejw}_99YOeZhgFI{/youtubejw}

Έπαιξαν δικές τους συνθέσεις αλλά και μουσικά κομμάτια από τους μεγάλους συνθέτες της jazz.

Οι τρείς Κοζανίτες μουσικοί με επιρροές από την μουσική παράδοση της περιοχής δημιουργούν ξεχωριστά ηχοχρώματα στο παίξιμο τους. Ενθουσίασαν τον κόσμο που τους χειροκρότησε θερμά.

rafailidis_mpandaΣτην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκε το κουαρτέτο του Χρήστου Ραφαηλίδη.

Πρόκειται για δύο κοσμοπολίτες μουσικούς της Νέας Υόρκης, το βιμπραφωνίστα Χρήστος Ραφαηλίδη -ιδρυτής του νεοϋορκέζικου σχήματος klampanis-petros«Manhattan Vibes»- και τον κοντραμπασίστα, Πέτρο Κλαμπάνη, επίσης καλεσμένος στην μουσική παρέα ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες των κρουστών, Μπόντεκ Τζάνκε. Μέσα από το πρίσμα των εμπειριών τους ερμήνευσαν δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές από το "The Great American Songbook". 

{youtubejw}9WbsHirdYfs{/youtubejw}

Επίσης από την χαρισματική φωνή της Εύης Σιαμαντά οι τυχεροί της χθεσινής βραδιάς άκουσαν τραγούδια από την συνεργασία του Χρήστου Ραφαηλίδη με τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα από την κυκλοφορία του δίσκου «ΗΧΩ».

Το θεατράκι θύμισε για λίγο την πολύ-πολιτισμική μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης με την μπάντα του Ραφαηλίδη να ερμηνεύει συνθέσεις με επιρροές από την Άπω ανατολή κα την Ινδία. 

{youtubejw}vzXLDuFDciM{/youtubejw}

rafail_filoiΤο θέατρο ήταν σχεδόν γεμάτο και καταχειροκρότησε θερμά τους μουσικούς και από τα δύο σχήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 11:11