Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 11:23

Ο Συγγραφέας του Λευκώματος για την Κοζάνη στο Veto fm (ηχητικό)

tsiompanos_fotoO Συλλέκτης και συγγραφέας του λευκώματος κ. Γιάννης Τσιομπάνος μίλησε στο vetofm για την προσπάθεια ετών να συλλέξει το αρχειακό υλικό τόσο απο φορείς στην Ελλάδα οσο και απο το εξωτερικό. Μάλιστα σημειώνει οτι ''πολλες φωτογραφίες προέρχονται απο ιδρύματα και βιβλιοθηκες της Γαλλίας μιας και η περιοχή ...

για ένα διάστημα ήταν υπο Γαλλική κατοχή''. Για την ιστορία του φιλμ που θα προβληθεί ανέφερε οτι ''προέρχεται απο κάποιονς Κοζανίτη που το εντόπισε το αρχειακό στην Αγγλία και προέρχεται απο την επίσκεψη που έκαναν το 1947 οι Αγγλοι στην Κοζάνη κατ'έντολή του ΟΗΕ. Ο κ. Τσιομπάνος σημείωσε οτι λόγω εποχής και οικονομικών συγκυριών, πως ''η έκδοση είναι ιδιωτική και δεν έχει χρηματοδοτηθεί από κανέναν δημόσιο ή δημοτικό φορέα''. Μάλιστα τις  φωτογραφίες που αναζήτησε και βρήκε σε αρχεία φορέων και βιβλιοθηκών, για όλες ''έχουν καταβληθεί τα ποσά που  ζητήθηκαν για δικαιώματα έκδοσης''. Ενδεικτικά  η χαμηλότερη τιμή για εκδοτικά δικαιώματα ανέρχεται στα 30.00 ευρώ (τιμή χωρίς ΦΠΑ 23%) ανά φωτογραφία. Η ίδια ακριβώς τακτική παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης ζήτησε να εφαρμοστεί και από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Όλα αυτοί οι φορείς των Αθηνών και του εξωτερικού μ' αυτούς τους τρόπους μπορούν και συντηρούν τα αρχεία τους. Είναι πλέον καιρός και η δική μας βιβλιοθήκη να μπει σ' ένα αντίστοιχο περιβάλλον. (Εξαίρεση βέβαια αποτελούν εργασίες για εκπαιδευτικό σκοπό).

 

H συνέντευξη του Iωάννη Τσιομπάνου στο vetofm

{mp3}121002_tsiompanosleykoma{/mp3}

Αν αξίζει κάτι να τονιστεί παραπάνω είναι πως η έκδοση έγινε στο Σχήμα και Χρώμα, σε μία ολοκληρωμένη παραγωγική μονάδα του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 11:41