Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 14:50

Ο Βασίλης Κωσταντόπουλος επικαλέστηκε κρούσματα καρκίνου στα Σέρβια για την περίπτωση του Αγροκτήματος! (ηχητικό)

kostantopoulosΑπέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί το αγρόκτημα του υπουργείου Γεωργίας, που βρίσκεται στα Σερβια, στον ΑΣΕΠΟ Βελβεντού μιλώντας στο Vetofm ο asepopδήμαρχος Σερβίων Βελβεντού Βασίλης Κωσταντόπουλος, Ο δήμος δεν προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης ...

του πρώην υπουργού Γεωργίας Κ. Σκανδαλίδη που προέβλεπε την ανάπτυξη πρότυπου και πειραματικού κτήματος με δενδροκαλλιέργειες ροδάκινου και άλλων για όλη την δυτική Μακεδονία στο αγρόκτημα υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠΟ Βελβεντού . Ο συγκεκριμένος Συνεταιρισμός θεωρείται από τους καλύτερους και τους πιο οργανωμένους της χώρας και αυτό όπως φαίνεται δεν άφησε αδιάφορο τον Υπουργό Γεωργίας. Όμως δεν έχει την ίδια γνώμη ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο που θεωρούν ότι το αγρόκτημα ανήκει στο δήμο και όχι στο υπουργείο και άρα δεν δέχεται υποδείξεις για την αξιοποίηση του.

 

Ο δήμος μάλιστα έχει προσφύγει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπλοκάρει νομικά την απόφαση του υπουργείου και να μην δοθεί το αγρόκτημα στον ΑΣΕΠΟΠ. Μάλιστα, μιλώντας στο Vetofm ο δήμαρχος της περιοχής επικαλέστηκε ακόμη και τους καρκίνους που έχουν πλήξει ορισμένους από τους κατοίκους  που γειτνιάζουν με το αγρόκτημα, για να αποδείξει ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ψεκασμούς και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει αγρόκτημα. 

Ο Bασίλης Κωσταντόπουλος στο vetofm

{mp3}121008_kvstantopoylos{/mp3}

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχει προταθεί στον ΑΣΕΠΟΠ να δοθούν 60 στρέμματα σε άλλη περιοχή για την ανάπτυξη του προγράμματος που προτείνει το υπουργείο Γεωργίας. Την ίδια στιγμή που μπλοκάρει την απόφαση της ανάπτυξης πρότυπου και πειραματικού αγροκτήματος που θα παρέχει τεχνογνωσία σε όλη την δενδροκομία του ροδάκινου και συναφών καλλιεργειών στην δυτική Μακεδονία με προγράμματα και επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και το υπουργείο Γεωργίας ο δήμος χωρίς καμία εμπειρία και τεχνογνωσία σε ζητήματα αγροτικής παραγωγής προχωρά στην δοκιμαστική παραχώρηση 300 στρεμμάτων σε πολίτες που θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε δυναμικές δενδροκαλλιέργειες, θερμοκήπια, σαλιγκάρια κ.α..

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 15:04