Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 12:42

Οι εργαζόμενοι του Δήμου ζητούν την συμπαράσταση των πολιτών της Κοζάνης. Τι δήλωσε στο veto o Γ. Χριστοφορίδης (ηχητικό)

katalhpseis1Την συμπαράσταση της κοινωνίας της Κοζάνης στο αγώνα που κάνουν ωστε να αποτραπούν οι απολύσεις, ζητούν οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης στο ψηφισμά τους που εξέδωσε η γενική τους συνέλευση. Παράλληλα ζητούν την στήριξη του δημάρχου Κοζάνης ..

απαιτώντας σε εένδειξη συμπαράστασης να κλείσει το δημαρχείο κα ινα αναστείλει την λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο κ. Χριστοφοριδης μιλώντας στο veto ανακοίνωσε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που θα διαρκέσει έως την επόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

 

Η δήλωση του Γ. Χριστοφορίδη στο Vetofm

{mp3}121214_xristoforidisdimoskoz{/mp3}

 

Η επιστολή προς τους πολίτες της Κοζάνης είναι η παρακάτω:

Αγαπητοί συνδημότες,
Εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει ένας άνευ προηγουμένου πόλεμος κατά του δικαιώματος της εργασίας, με θύματα τους εργαζόμενους αυτού του τόπου.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, στο μέτωπο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στους νόμους και τις πολιτικές των Μνημονίων, μέσα από τους οποίους στοχοποιήθηκε η εργασία και ειδικότερα το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου, αλλά και μεθοδεύτηκε η συστηματική εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας.
Στόχος μας ήταν εξ' αρχής και παραμένει η ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών, που οδηγούν στη φτώχεια τους εργαζόμενους και στην εξόντωση τους άνεργους και τους αναξιοπαθούντες.
Πεποίθηση όλων μας ήταν η προσφορά απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, στο μέτρο που μας αναλογεί, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες, που τείνουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Βάλαμε πλάτη από την πρώτη στιγμή και αποδεχτήκαμε να σηκώσουμε ένα βάρος, με σκοπό την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου ξεπουλήματος της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα, εδώ και λίγες εβδομάδες όμως, τα χτυπήματα που δεχόμαστε είναι ιδιαίτερα σκληρά και άδικα, μια που η μεθοδευμένη επίθεση έχει σαν απώτερο στόχο τις απολύσεις συναδέλφων, απολύσεις οι οποίες δεν θα απαλύνουν ούτε στο ελάχιστο το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά θα αυξήσουν εκ νέου τα ποσοστά της ανεργίας. Άλλωστε έχουν περάσει ελάχιστα εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που διορισμένοι «υπάλληλοι», με το κουστούμι του υπουργού, πατώντας απλά ένα κουμπί, διέγραψαν, αδιάκριτα και ανάλγητα, 17 συναδέλφους μας, δίνοντάς τους έτσι τη χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ήδη με τις μειώσεις στις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, που κορυφώθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο, το πλήγμα που δέχτηκε η αγορά είναι φανερό, με τα δεκάδες λουκέτα σε εμπορικά καταστήματα της πόλης, επιβεβαιώνοντας ξεκάθαρα το γεγονός ότι το οποιοδήποτε πλήγμα στα εισοδήματα μας, μεταφέρεται ατόφιο στην τοπική κοινωνία, ενώ οι απολύσεις που έρχονται δυστυχώς θα επιβεβαιώσουν την εξίσωση: 1 υπάλληλος χωρίς δουλειά σημαίνει 2 θέσεις εργασίας χαμένες, στην τοπική αγορά.
Οι απολύσεις δεν θα φέρουν ανανέωση στο δυναμικό των ΟΤΑ, εφόσον ισχύει ο κανόνας ότι θα γίνεται 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, συντηρώντας έτσι την ανεργία και επιδεινώνοντας τα αδιέξοδα αυτών που δεν θα έχουν πλέον δουλειά. Οι απολύσεις όμως σημαίνουν και αποδυνάμωση ενός οργανισμού, ο οποίος καλείται μετά τον Καλλικράτη να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο αλλά και να αναλάβει νέες αρμοδιότητες.
Η παρουσία του Δήμου Κοζάνης στην τοπική κοινωνία είναι πολύπλευρη, καθημερινή και αναγκαία. Ο Δήμος μας είναι ο δεύτερος εργοδότης στην περιοχή, μετά τη ΔΕΗ, αλλά ο πρώτος στον οποίο απευθύνεται ο πολίτης για τα καθημερινά του προβλήματα.
Η επιδίωξή μας, από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων ήταν η ανατροπή των αδιέξοδων εκείνων πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας και όχι να δυσκολέψουμε τη ζωή κανενός συμπολίτη μας, δημιουργώντας του επιπλέον προβλήματα. Οι αγώνες όμως δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητοι αν δεν ανέτρεπαν, έστω για λίγο, την καθημερινότητα των δημοτών μας, καταδεικνύοντας έτσι περίτρανα, το πόσο ουσιαστική είναι η παρουσία του Οργανισμού στο καθημερινό γίγνεσθαι.
Ο στόχος μας επίσης ήταν και είναι η αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας, η διεύρυνση της συμμετοχής στον κατεξοχήν κοινωνικό αγώνα που προσπαθούμε να ξεκινήσουμε, κάτι που φαίνεται ότι αρχίζει να πετυχαίνει, μετά την έμπρακτη συμπαράσταση που είχαμε όλες τις προηγούμενες μέρες, από φορείς και σωματεία, τόσο του δημόσιου άλλα και του ιδιωτικού τομέα.
Η περιοχή μας έχει γνωρίσει στο παρελθόν πολλές επιτυχημένες προσπάθειες εργασιακής υποβάθμισης και ερημοποίησης άλλα και σύγχρονα επιχειρούμενες, όπως η προσπάθεια συρρίκνωσης των ΤΕΙ και της ΔΕΗ. Η κοινωνία τότε ξεσηκώθηκε και αντέδρασε έντονα. Θα επιτρέψει τώρα τη συρρίκνωση του δεύτερου μεγαλύτερου εργοδότη στην περιοχή τώρα που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργεί Συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.;
Η κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους έχει ήδη μειωθεί κατά 60%, ενώ αντίθετα οι παρεχόμενες Υπηρεσίες έχουν πολλαπλασιαστεί και ήδη από 01.01.2013 θα προστεθούν στους Δήμους 213 νέες αρμοδιότητες.
Το ποσοστό της συμμετοχής των Δήμων στο κρατικό έλλειμμα είναι μόλις 0,9% παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την παραπληροφόρηση του κόσμου.
Η απαξίωση των Δήμων έχει ως σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και την αύξηση του κόστους προς τους πολίτες.
Ισχυρός δήμος σημαίνει εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, χωρίς πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Ισχυρός δήμος σημαίνει συνεκτική κοινωνία με φωνή που ακούγεται και είναι σεβαστή. Ισχυρός δήμος σημαίνει ισχυρός πολίτης. Οι προσπάθειες αποδυνάμωσης του, όπως κι αν αυτές λέγονται (εφεδρεία – διαθεσιμότητα – απολύσεις, οικονομική επιτροπεία) στοχεύουν στην υποβάθμιση του ρόλου του, στοχεύουν στην υποβάθμιση των παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών, στοχεύουν στον ίδιο τον πολίτη!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 13:00