Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 15:45

Σε δεινή θέση οι μικρο-ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκων απο την έκτατη εισφορά. Ορατός ο κίνδυνος για την βιωσιμότητα των μικρών μονάδων (ηχητικό)

fotovoltaika_aftodioikisiΗ Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Υπο ίδρυση Συλλόγου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας καλεί όλους τους Επενδυτές Φωτοβολταϊκών σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 21-12-2012 & ώρα 18.00 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Μιλώντας στο vetofm το μέλος της προσωρινής διοίκησης κ. Αντώνης Σιαμπανόπουλος σημείωσε ...

την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για την έκτατη εισφορά στα ακαθάριστα εσοδα των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών. Επεσήμανε οτι οι μικροί επενδυτές που έκαναν φωτοβολταϊκά απο 20 έως και 40 KW δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις στα χέρια τους εάν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα της εκτακτης εισφοράς.

 

Μάλιστα μετέφερε την απαγοήτευση πολλών μικροεπιχειρηματιών που βλέπουν την επιχειρησή τους να βουλάζει αφού ο ΛΑΓΗΕ δεν πληρώνει τα δάνεια στις τράπεζες να καθίστανται υπερήμερα, ενώ οι επιχειρηματίες ειναι υποχρεωμένοι να κόβουν τιμολόγια κάθε μήνα καi να αποδίδουν τον ΦΠΑ.

SiampanopoulosΥπάρχουν επαγγελματίες που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τον ΦΠΑ και τώρα κινδυνεύουν να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερώτητα, σημείωσε ο κ. Σιαμπανόπουλος. Ακόμη προέβλεψε οτι ισως, απο την δυσμενή θέση που έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων, να προσπαθήσουν να επωφεληθούν οι τράπεζες που κρατούν στα χέρια τους τις χρεωμένες επιχειρήσεις και στην συνέχεια τα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα που θα αποκτήσουν τις μικρές μονάδες αντί πινακίου φακής.

Ακόμη κάλεσε τους επαγγελματίες να προσέλθουν στην συνάντηση που έχει προγραμματισθεί προκειμένου να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα του κλάδου.

Η Συνέντευξη του Αντώνη Σιαμπανόπουλου στο vetofm

{mp3}121220_siampanopoylosfotovol{/mp3}


Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 15:28