Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 20:29

ΚΕΔΕ: Συνάντηση Δημάρχων με τον Υπουργό Παιδείας για το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Τι δήλωσε ο Λάζαρος Μαλούτας στο veto μετά την συνάντηση (ηχητικό)

panepistimio1Τη θέση της Αυτοδιοίκησης για το Πρόγραμμα «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατέθεσαν χθες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ασκούνη και Δήμαρχοι πόλεων με πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα ...

στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η Αυτοδιοίκηση ζητά την άμεση απόσυρση του Προγράμματος «Αθηνά» και διαβούλευση για το θέμα με συμμετοχή και της ίδιας.
Ειδικότερα υπογραμμίζει τα εξής:

Ο αναγκαίος εξορθολογισμός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφορά την κατάργηση λειτουργούντων αυτόνομων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, τα οποία έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο, ενώ η συνολική δραστηριότητά τους, καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Περιφέρειας.

Ηmaloutas31 πολυπόθητη περιφερειακή ανάπτυξη, δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στην αναζήτηση και προώθηση του οποίου ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ο συνδυασμός του Ακαδημαϊκού, Γεωγραφικού, Πολιτικού και Αναπτυξιακού Χάρτη αποτελεί βασικό θεμέλιο λίθο για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Η κατάργηση αποκεντρωμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιφερειακής Ελλάδας.

Καμία προσπάθεια αλλαγής του χάρτη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δεν θα ευδοκιμήσει χωρίς τη συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση του Λάζαρου Μαλουτα στο Vetofm

{mp3}130213_maloytasarvanitopoylos{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 13:26