Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 15:31

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΚΟ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Τ.Ε.Ε./ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΕΕ/ΤΔΜ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ

alt«Ο ρόλος του Μηχανικού στη Διαχείριση Προγραμμάτων την περίοδο 2007-2013» είναι το αντικείμενο της ενημερωτικής – εκπαιδευτικής διημερίδας που διοργανώνεται αύριο από την ΑΝΚΟ, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υποστήριξης Επιχειρήσεων "Enterprise Europe Network-Hellas". Η εκδήλωση, όπως τόνισε τόσο ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής όσο και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τ.Δ.Μ. Γιάννης Βάρκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, «επιδιώκει να ενημερώσει και παράλληλα να εκπαιδεύσει τους μηχανικούς - μέλη του ΤΕΕ/τμήματος Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα προετοιμασίας, διαχείρισης και υλοποίησης μελετών και έργων που συγχρηματοδοτούνται από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς επίσης και σε σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία αξιολόγησης και διαχείρισης έργων». Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν έμπειρα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης), του ΚΕΠΑ/ΑΝΕΜ μέλος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης –ΕΦΕΠΑΕ - του ΕΠΑΝ ΙΙ, του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ (Δ/νση Προγραμμάτων και Δ/νση Υποδομών). Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε./τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής – παρακολούθησης.

Πρωτοβουλία ΤΕΕ για τον Πόρο

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Βάρκας μιλώντας στο VETO 91fm για την διημερίδα αποκάλυψε πως άμεσα το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας θα ζητήσει από όλους τους αρμόδιους φορείς να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση σε έναν διάλογο που θα ανοίξει για την διαχείριση και αξιοποίηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης.

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΚΑΣ«Είμαστε ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και δεύτερον είμαστε ο επίσημος εξουσιοδοτημένος αξιολογητής του Τοπικού Πόρου για την παρούσα διαχειριστική περίοδο. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε της οικονομικής κρίσης πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να καθίσουμε και να συζητήσουμε για κάτι που μας ενώνει και είναι ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης. Να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε. Να βρούμε την κοινή συνισταμένη και αυτή να αποτελέσει την βάση της νέας υπουργικής απόφασης στη νέα διαχειριστική περίοδο. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει πρόβλημα μεταξύ θεσμικών φορέων σε ένα εργαλείο ανάπτυξης, όπως είναι το Τοπικός Πόρος και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης», τόνισε ο κ. Βάρκας.  


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100225_barkas{/mp3}
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 16:45