Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 15:34

Γ. Παπανδρέου: "Δεν το κάνω για την πάρτη μου - Βγαίνω με το δίσκο και ζητιανεύω - Αν μου πείτε όλοι φτύστους, θα το κάνω!" (video)

Γ. Παπανδρέου: Αιχμηρή γλώσσα από τον πρωθυπουργό στη Βουλή απαντώντας σε ερωτήσεις του Γ. Καρατζαφέρη και του Αλ.Τσίπρα. "Ποιος πρωθυπουργός θέλει να βγαίνει με το δίσκο για λεφτά. Αυτό κάνω και ακούω και τα σχολιανά μου. Θέλετε ή όχι τα χρήματα κ. Τσίπρα; Να τους φτύσω τους ευρωπαίους; Να κάνω τον ήρωα; Αλλά την επόμενη ημέρα θα φεύγαμε από το ευρώ. Αυτή είναι η πατριωτική στάση;", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

"Είμαστε σε κηδεμονία, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια λόγω του ελλείμματος και του χρέους", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν προτάσεις για το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο θα ψηφιστεί όπως ο προϋπολογισμός, αλλά στη συνέχεια θα έρθουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε εκλογές, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, σημείωσε με έμφαση: "Αν φύγει το μνημόνιο και ο Παπανδρέου, θα φύγει το χρέος;". Και απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα: "Τα θέλετε αυτά τα χρήματα; Αν μου πείτε όλοι φτύστους, θα το κάνω. Όμως, την επομένη δεν θα έχουμε να πληρώσουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους". "Αυτή είναι η πατριωτική στάση; Δεν το κάνω για την πάρτη μου, γα τους συνταξιούχους το κάνω", πρόσθεσε.

"Στόχος μας είναι η συνεχής μείωση των ελλειμμάτων", τόνισε και συμπλήρωσε:  "Βασικός στόχος μας είναι να μην χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα δανεικά για να μπορούμε να επιβιώσουμε. Αυτή είναι η δικιά μου πατριωτική στάση. Όχι σε δάνειες δυνάμεις. Θα την αλλάξουμε την Ελλάδα".

Επισήμανε ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 5% είναι ρεκόρ και "πράγματι υπάρχει ελπίδα ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις τομές όπως οι αποκρατικοποιήσεις, "πάντα με διαφάνεια πάντα με τις καλύτερες τιμές".

Τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα στην ποιότητα, στις εξαγωγές αλλά και στην Παιδεία και στις υπηρεσίες Υγείας.

"Η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία και αντιαναπτυξιακό φαινόμενο είναι η φοροδιαφυγή", επανέλαβε και πρόσθεσε: "Στόχος μας είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σύστημα που να το εμπιστεύεται ο λαός. Θα γίνει βιώσιμο το χρέος και θα κάνουμε αλλαγές ώστε να είναι η οικονομία μας βιώσιμη".

Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας τόνισε: "θα την αλλάξουμε την Ελλάδα. Όχι μόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα αλλά θα έχουμε λύσει για τις επόμενες γενιές και το μεγάλο ζήτημα του χρέους. Για μια Ελλάδα ποτέ πια σε επιτήρηση".

Εκλογές ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Την ανάγκη κατάθεσης της λαϊκής εντολής εκ μέρους του πρωθυπουργού και άμεσης προσφυγής στις κάλπες, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, απέρριψε την εκδοχή του δημοψηφίσματος μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου πως "μιλά με τη φωνή των πιστωτών" και πως η πολιτική του Μνημονίου καταστρέφει την οικονομία και τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

"Γιατί εκεί που αποτύχατε χθες θα πετύχετε σήμερα;", αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας "πρωτοφανή εκβιασμό της Βουλής", την εισαγωγή του μεσοπροθέσμου προγράμματος προς ψήφιση με ένα και μόνο άρθρο.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον των "σεναρίων συνωμοσίας", που θέλουν τους πιστωτές να επιθυμούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός νέου διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, "εάν ο όχλος γίνει εργαλείο στα χέρια άλλων" και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί πολλές από τις ομάδες που επιτίθενται δημόσια σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δήλωσε εκ νέου πως είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Όσο για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου, παραδέχθηκε πως "η θεραπεία είναι δυσάρεστη αλλά αναγκαία".

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας που εμφανίζονται δειλά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν έχουμε χρεοκοπήσει", ενώ χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σε ερώτηση του οποίου απάντησε, "υπεύθυνη και πατριωτική".

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι "με τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο, δεν γίνεται βιώσιμο το χρέος, αφού η πρόσθετη φορολογία δεν είναι λύση", ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το ταμείο Ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί.

Το σχετικό video από το επίσημο κανάλι του πρωθυπουργού στο youtube:

{youtubejw}4vZo3cPp0r0{/youtubejw}

πηγή: Nooz.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 19:06