Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 12:38

Γ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ στο Vetofm: Θα γίνει της Κερατέας εάν προσπαθήσουν να πουλήσουν μονάδες της ΔΕΗ, την 5η στον Αγ. Δημήτριο η την μονάδα της Μελίτης.

dei-kardiaΕτοιμοι για σύγκρουση με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι συνδικαλιστές του Σπάρτακου με αφορμή τα σενάρια που εμφανίζονται να θέλουν την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες. Ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γ. Αδαμίδης μιλώντας στο vetofm δήλωσε με νόημα ότι ''θα γίνει της Κερατέας εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να μπει στην διαδικασία πωλησης των λιγνιτικών φιλέτων της επιχείρησης, φωτογραφίζοντας τις δυο καινούργιες μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη (5η Αγ. Δημητρίου) και στην Φλώρινα την μονάδα της Μελίτης.

Ο Συνδικαλιστής του Σπάρτακου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ακόμη περισσότερο τονίζοντας οτι ''οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής  και Οικονομικών-Παπακωσταντίνου και Βενιζέλος αντιστοιχα - δεν έχουν δικαίωμα να κοστολογήσουν την αξία των λιγνιτικών μοναδων για να τις πωλήσουν σε ιδιώτες!''.

 

Μάλιστα ο Γ. Αδαμίδης έθεσε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης ως προς ορισμένες επιλογές της. Ανέφερε οτι ''πολλά απο αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίση να τα κάνει''. Πάντως όταν ζήτήθηκε απο τον πρόεδρο του Σπάρτακου να προσδιορίσει τις διαφωνίες του με το ενδεχόμενο πώλησης της 5ης μονάδας του Αγ. Δημητρίου, μίλησε με αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων στην μονάδα και έθεσε εκ νέου το ζήτημα του ασφαλιστικού. Εδω υπάρχουν πλείστα ερωτήματα για την επιχειρηματολογία των συνδικαλιστών. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση  με ανακοινωσή της και με την απαραίτητη νομική στήριξη, δεσμευτεί για τα δύο ζητήματα που θετουν, οι του Σπάρτακου και της ΓΕΝΟΠ απ'ότι φαίνεται δεν θα έχουν κάποιο σοβαρό λογο να εναντιωθούν στην πώληση λιγνιτικών μονάδων. 

Τέλος ο Γ. Αδαμίδης σημείωσε οτι, η ημερομηνία της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν θα εξαρτηθει απο το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Περιβάλλοντος  Γ. Παπακωσταντίνου.

Η συνένετυξη του Γ. Αδαμίδη στο vetofm

{mp3}110719_adamidisepioskepsi{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 14:05