Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 20:13

Σκληρή αντίδραση του Δήμου Βοϊου για την κατάληψη των εργοληπτών στην παλιά Νομαρχία. Ανένδοτη η Δ. Τσομπάνου που μίλησε στο veto

απο παλιότερη κατάληψη της περιφέρειαςΤελικά η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για τον βιολογικό καθαρισμό της Νεάπολης Κοζάνης αναβλήθηκε αφού οι Εργολήπτες το είπαν και το έκαναν, κατέλαβαν τα γραφεία του 3ου ορόφου της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περ. Ενότητας Κοζάνης. Διαμαρτύρονται γιατί οι διαγωνισμοί που βγήκαν στον αέρα περιλαμβάνουν εκτός απο τους βιολογικούς καθαρισμούς  ..

και τους κεντρικούς αγωγους. Θεωρούν οτι το παραπάνω γεγονός ζημιώνει τις μικρές εργοληπτικές επιχειρήσεις της περιοχής χαριν των μεγάλων. Για το θέμα μίλησε στο vetofm η γραμματέας του συνδέσμου κ. Τσομπάνου η οποία τόνισε οτι η μοναδική λύση είναι στους επόμενους διαγωνισμούς η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης  να βγάλει σε ξεχωριστή διακήρυξη την κατασκευή των αγωγών.

 

Η κ. Τσομπάνου χαρακτήρισε ως εκβιασμό το επιχείρημα που θέτουν πολλοί για τα χρονικά περιθώρεια του ΕΣΠΑ και τον κίνδυνο να χαθούν χρηματοδοτήσεις, σημειώνοντας οτι την λύση μπορει να την δώσει η αρμόδια υπηρεσία της πρώην νομαρχίας, Τελος επισήμανε ότι έχουν προσφύγει και στην ελληνική δικαιοσύνη για το θέμα.

Η Συνέντευξη της κ.Τσομπάνου στο veto fm

{mp3}110726_tsiompanoyergoliptes{/mp3}

Η αναβολή της διαδικασίας εξόργισε το δήμο Βοϊου όπου με ανακοίνωση του γραφείου τύπου ασκείται δριμεία κριτική στο σύλλογο Εργοληπτών όπου τους καλεί να σταθούν στο ύψος των  περιστάσεων.

Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

Η σημερινή κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από μέλη του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας είχε ως αποτέλεσμα την ΑΝΑΒΟΛΗ της δημοπρασίας για το έργο «Βιολογικός καθαρισμός Νεάπολης».
Ένα έργο σημαντικό για την περιοχή που τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπάθησαν να προωθήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για αυτό το γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της δημοπρασίας κάτι που απλά σημαίνει ότι το έργο θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους, κωλυσιεργώντας παράλληλα τις διαδικασίες για αναπτυξιακά έργα που τόσο ανάγκη έχουν οι συμπολίτες μας. Δεν υπάρχει χρόνος για πέταμα, δεν υπάρχουν έργα που μπορούν να περιμένουν, δεν υπάρχουν πόροι και μελέτες που μπορούν να «αραχνιάζουν» στις υπηρεσίες ενός ούτως ή άλλως δυσλειτουργικό κράτους.
Καταδικάζουμε τη σημερινή ενέργεια του Συλλόγου Εργοληπτών και τους καλούμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες που έχουν ανάγκη από μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 20:38