Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 15:20

Η Ν.Α. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΒΩΛΗΣΣτην τελική ευθεία βαίνουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της Κοζανίτικης Αποκριάς, με τον Δήμο Κοζάνης και τους εκπροσώπους των φανών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πυρετωδών προσπαθειών ώστε και φέτος το ξεχωριστό αυτό έθιμο να λάβει τις διαστάσεις που λαμβάνει κάθε χρόνο.

Στην προσπάθεια για στήριξη αυτού του εθίμου που προσελκύει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας μπαίνει και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης με τον αρμόδιο αντινομάρχη Γιώργο Σβώλη να επισημαίνει στο VETO πως πρόθεση της Νομαρχίας είναι απλώς η στήριξη του λαϊκού αυτού εθίμου.

«Ο διοργανωτής της αποκριάς θέλω να ξεκαθαρίσω πως είναι ο Δήμος Κοζάνης αλλά και η Νομαρχία εδώ και 3 χρόνια προσφέρει την στήριξή της. Όπως στηρίζουμε και τα αποκριάτικα δρώμενα και σε άλλα μέρη του Νομού. Εγώ είμαι ταυτισμένος με το έθιμο της αποκριάς και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω αυτό το έθιμο», επισήμανε ο κ. Σβώλης. 

Έτσι λοιπόν σε ειδική εκδήλωση, την 1η Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης θα διοργανωθεί μια τιμητική εκδήλωση για τους κορυφαίους τραγουδιστές των φανών. Σε συνεργασία με τους φανούς αποφασίστηκε να τιμηθούν 13 κορυφαίοι τραγουδιστές που προτάθηκαν από όλους τους φανούς.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά την βράβευση του Γιώργου Παφίλη      του Γιάννη Πλόσκα και του Μανώλη Μαρκόπουλου για τα θεατρικά τους έργα και την προσφορά τους στην αποκριά.

Επίσης η νομαρχία θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των εκπροσώπων των φανών.

Τέλος αποφασίστηκε να στηριχθούν οικονομικά όλοι οι φανοί με το ποσό των 2.200 ευρώ, από 2.000 ευρώ που δόθηκαν πέρυσι, σε καθέναν από αυτούς.

 
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
 
{mp3}100125_sbolis{/mp3}
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 19:09