Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:12

Οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο νέο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια

Οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά στις 7 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Μα πόσες φορές στο έχω πει; Κόμματα άλλαζα, ιδεολογία ποτέ.

Ήμουν από την αρχή ως το τέλος φιλελεύθερος».

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες της μεταπολεμικής Ελλάδας,  η τρικυμιώδης διαδρομή του οποίου σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις επί επτά δεκαετίες, αυτοβιογραφείται, αποφασισμένος να μην κρύψει τίποτα.

Βασισμένη στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, η παρούσα έκδοση αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη πολιτική μαρτυρία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

 

«Ο Ανδρέας βασικά τι ήταν, τι παράγων ήταν; Ο Ανδρέας ήρθε στην Ελλάδα όχι για να κάνει πολιτική, αλλά για να υποστηρίξει τον Καραμανλή, τα ’χουμε πει. Στη συνέχεια του άνοιξε η όρεξις. Είπαμε και εμείς του Γέρου, βάλ’ τον υποψήφιο για να τον κάνεις υπουργό, έγινε υπουργός. Στην αρχή ήταν θαυμαστής μου και οπαδός μου, αλλά σιγά σιγά του άνοιξε η όρεξις. Του ’ρθε η μεγάλη ευκαιρία. Την κατάλαβε ο Ανδρέας, την κατάλαβε την ευκαιρία, την άρπαξε και από κει και πέρα έπαιξε το παιχνίδι.»

Απόσπασμα από το κεφάλαιο Ο ρόλος του Ανδρέα (1965)    

Το βιβλίο αποκαλύπτει, συναρπάζει, σοκάρει, προβληματίζει. Πέρα από σημαντική πολιτική παρακαταθήκη, πέρα από βιβλίο αποκαλύψεων, είναι μια συγκλονιστική αποτύπωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της πατρίδας μας, σκιαγραφημένη από έναν εξαιρετικά διορατικό, ρεαλιστή και σημαντικό πολιτικό που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία εβδομήντα χρόνια της ιστορίας της.

Η έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφικό και ιστορικό αρχειακό υλικό από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, αναλυτικό βιογραφικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σύντομη παρουσίαση των ιστορικών προσώπων που αναφέρονται στις συνεντεύξεις, καθώς και συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα από το 1946 έως και το 1964.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – Τόμος Α: 1942-1974» του Αλέξη Παπαχελά στις 7 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία

από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αλέξης Παπαχελάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις, στο Bard College και το Columbia University στις ΗΠΑ. Ασχολείται με την δημοσιογραφία από το 1983. Εργάσθηκε δεκαπέντε χρόνια ως ανταποκριτής ελληνικών μέσων στην Ουάσιγκτον. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1999. Σήμερα είναι Διευθυντής της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και συμπαρουσιαστής της εκπομπής ΙΣΤΟΡΙΕΣ στο ΣΚΑΙ. Έχει γράψει δύο ακόμη βιβλία, Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας και 17 Ν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:17