Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 12:19

Περιοδεία του Χάστα Θανάση υποψήφιου περιφερειάρχη στον Αης Αγίου Δημητρίου

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στον ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην ΔΕΗ με επικεφαλής τον Χαστά Θανάση υποψήφιο

περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Γεωργακόπουλο Νίκο υποψήφιο Δήμαρχο Σερβίων. Συνομιλώντας με εργαζόμενους αναφέρθηκαν πως η ενιαία στρατηγική στον κλάδο της ενέργειας που χαράσσεται από τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους είχαν και έχουν την στήριξη των προηγούμενων και  σημερινών δημοτικών αρχών και περιφερειακών αρχών. Στρατηγική που έχει ως συνέπεια την όξυνση των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους, σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ (μόνιμων, συμβασιούχων, εργολαβικών), σε βάρος του λαού και της πρόσβασης του στην ενέργεια,της προστασίας τους περιβάλλοντος.  

Από την περιοδεία έγινε γνωστό και αναδείχτηκε στην συζήτηση με τους εργαζόμενους ότι από το κυνήγι του κέρδους από την ΔΕΗ Α.Ε, έχει διαμορφωθεί μια εκρηκτική κατάσταση  καθώς το μόνιμο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων αναγκάζεται να δουλεύει υπερωρίες για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, ακόμα και 12 ώρα που αυξάνει την επικινδυνότητα μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας. Ακόμα σε ένα χώρο με χιλιάδες εργαζόμενους δεν υπάρχει γιατρός (έληξε η σύμβαση του προηγούμενου), μόνιμος με πλήρη δικαιώματα, καθώς αυτή η βασική ανάγκη καλύπτονταν με ιατρούς με ετήσιες συμβάσεις. 
 
Δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί αναλυτικά η πρόταση του ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου και η ενέργεια θα είναι λαϊκή περιουσία και ο ενεργειακός σχεδιασμός θα στηρίζετε σε ένα σύνολο συνδυασμένων στόχων και κριτηρίων όπως:  ανάπτυξη υποδομής για τη μείωση του βαθμού της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας, εξασφάλιση επαρκούς και φθηνής λαϊκής κατανάλωσης, ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, την μετεγκατάσταση των πληττόμενων χωριών, εξοικονόμηση ενέργειας και υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης. Προστασία της δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς η κατάσταση  στα χωριά γύρω από τον ΑΗΣ, όπως Ακρινή, Αγ. Δημήτριος, Ρυάκιο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη (ποιότητα νερού κλπ). Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ενεργειακή πολιτική έχει ως άξονες: Την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, π.χ., λιγνίτη, υδροηλεκτρική, αιολική, ηλιακή, πετρέλαιο και φυσικό αέριο κλπ., τη συστηματική έρευνα και εξεύρεση νέων πηγών, την επιδίωξη διακρατικής αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 12:24