Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 10:04

Απόφαση σταθμός της ΕΣΗΕΜΘ για όλους τους δημοσιογράφους που τους δίνει την ευκαιρία να γίνουν μέλη της Ένωσης.

Ως ιστορική σημειώνεται η σημερινή μέρα για την ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς έπειτα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, σήμερα αποκτά νέο καταστατικό, πράγμα που σηματοδοτεί την ανανέωση και την ενίσχυσή της. Η ΕΣΗΕΜ-Θ,

αξιοποιώντας τις προβλέψεις του νέου καταστατικού της, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους, σε όποιο Μέσο κι αν εργάζονται και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

«Το αποφασιστικό αυτό βήμα ανοίγει τον δρόμο για μια Ένωση όσο γίνεται περισσότερο αντιπροσωπευτική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της νέας εποχής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 10/12/2019, με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του υπάρχοντος καταστατικού, έλαβαν μέρος 200 από τα 297 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

Στην κάλπη βρέθηκαν 189 ψηφοδέλτια όλα έγκυρα, ενώ υπέρ της τροποποίησης του καταστατικού βρέθηκαν στη διαλογή 158 ψηφοδέλτια, 26 κατά και 5 λευκά.

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του καταστατικού, η τροποποίησή του πρέπει να εγκριθεί από τα 3/4 των παρόντων στη Γενική Συνέλευση μελών. Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα η τροποποίηση του καταστατικού εγκρίθηκε.

 Τι φέρνει το καινούργιο Καταστατικό

1. Η επωνυμία του σωματείου γίνεται Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Το ακρωνύμιο ΕΣΗΕΜ-Θ, ωστόσο, για ιστορικούς λόγους διατηρείται.

2. Κάθε δημοσιογράφος που απασχολείται σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μισθολόγιο, τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, με μερική ή πλήρη απασχόληση) έχει τη δυνατότητα να γίνει μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Αρκεί να τεκμηριώσει ότι το μισό του εισοδήματός του από εργασία προέρχεται από τη δημοσιογραφία. Η ηλικία και οι όροι ασφάλισης δεν αποτελούν πια κριτήριο εγγραφής.

3. Οι εγγραφές των μελών γίνονται σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Η ταυτότητα των τακτικών μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ετήσια διάρκεια και ανανεώνεται κάθε χρόνο για τα εργαζόμενα, άνεργα και συνταξιοδοτημένα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ.

4. Οι θητείες όλων των οργάνων της Ένωσης γίνονται τριετείς.

5. Τα μέλη μπορούν να εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο το πολύ για τρεις συνεχόμενες θητείες.

6. Προβλέπεται δυνατότητα επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου.

Πηγή: https://www.voria.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 10:08