Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 19:06

Σε εγρήγορση οι Ενώσεις Συντακτών για τη νέα ΚΥΑ που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις

το Δ.Σ.της ΕΣΠΗΤ δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στα προβλεπόμενα από τη νέα ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

καθώς συρρικνώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, οι μισθοί πείνας γίνονται μισθοί ανέχειας ενώ προετοιμάζεται συστηματικά το έδαφος στο όνομα της κρίσης και της απειλής απολύσεων της αποδοχής μέσω πιέσεων και εκβιασμών και «συμφωνημένων» μονιμότερων περικοπών των αποδοχών αφού η πλήρης και σταθερή απασχόληση από κανονικότητα γίνεται η εξαίρεση.
Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει το καθεστώς αυτό εμπέδωσης σε μονιμότερη βάση του μοντέλου ελαστικής και χωρίς δικαιώματα και αντιστάσεις απασχόλησης που καθιστά τον εργαζόμενο εκκρεμές μεταξύ μαύρης / απλήρωτης και μερικής και κακοπληρωμένης ημι-απασχόλησης αφού ήδη μας έχει καταγγελθεί ότι πίσω από τον μανδύα της μείωσης του μισθολογικού κόστους κρύβεται η απλήρωτη υπερωριακή (κατ΄ οικον ή σε γραφεία) απασχόληση ακόμη και υπό καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ : 

  • Καλεί  όλους τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν και να καταγγείλουν στην Ένωσή μας τέτοιες πρακτικές που επιβλήθηκαν και στον κλάδο μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παγιωθούν.
  • Δηλώνει την απόφασή του να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς για όσους εργοδότες, ενώ αποζητούν την κρατική ενίσχυση, πρωταγωνιστούν σε καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μετατρέποντας τις επιχειρήσεις ΜΜΕ σε «φάμπρικες» υπερεκμετάλλευσης και απλήρωτης εργασίας,  «απασχολήσιμων» χωρίς δικαιώματα, οι οποίοι προφανώς θα είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν την αλήθεια των ιδιοκτητών και όχι την ανεξάρτητη ενημέρωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 19:09