Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 09:47

Το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPΙ) για την ομόφωνη αθώωση Βαξεβάνη: Μια θετική απόφαση για την Ελευθερία του Τύπου

Το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPΙ) σε ανάρτησή του καλωσορίζει την απόφαση αθώωσης του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην ανάρτησή του, το IPI τονίζει:

«Το IPI καλωσορίζει την πρόσφατη δικαστική απόφαση που απέρριψε στο σύνολό της τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου. Είναι μια θετική απόφαση για την ελευθερία του Τύπου».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ανάρτηση χθες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου.

Συγκεκριμένα το ECPMF, έκανε λόγο για «υπέροχα νέα από την Ελλάδα», καθώς «άλλο ένα SLAPP εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, γυρίζει υπέρ του».

«Η αγωγή που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής, Χαράλαμπος Αθανασίου, απορρίφθηκε μετά από 15 δικαστικές συνεδριάσεις. Η δικαιοσύνη υπερισχύει» σημειώνει επίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 09:52