Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 16:59

Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας ΙΧ για όσους δεν τα πλήρωσαν

telh_kykloforiasΜέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινά η διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για εφέτος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή νέο σύστημα πληρωμής των τελών, με ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων και κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων.

 

Μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινά η διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για εφέτος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή νέο σύστημα πληρωμής των τελών, με ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων και κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων.

Πιο αναλυτικά, τον επόμενο μήνα θα διασταυρωθούν τα στοιχεία όσων δήλωσαν την κατοχή αυτοκινήτων στη φορολογική τους δήλωση με τα στοιχεία που αφορούν όσους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Οσοι κάτοχοι αυτοκινήτων διαπιστωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που πλήρωσαν τα τέλη για το 2012, θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσια τέλη.

Από φέτος θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί το νέο σύστημα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με κατάργηση της υποχρέωσης προμήθειας ειδικού σήματος που πρέπει να επικολλάται σε κάθε όχημα.

Μέσω Ιντερνετ

Το νέο σύστημα θα προβλέπει την ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων μέσω του Διαδικτύου από μια νέα υπηρεσία του ΤAXISNET. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια και να προσέρχονται κατευθείαν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών, χωρίς να απαιτείται να προμηθεύονται αυτοκόλλητα σήματα.

Οσοι δεν προσέλθουν να πληρώσουν, θα χρεωθούν τα τέλη ως ληξιπρόθεσμες οφειλές μαζί με τον φόρο εισοδήματος του 2013.

 

πηγή-ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 09:20