Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 20:09

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

 altΠραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ) ενημέρωση προς τα τοπικά ΜΜΕ για το πρόγραμμα «μεταποίηση στις νέες συνθήκες» που έχει ως σκοπό τον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Χρήστος Σάββας

τόνισε πως «όπως είναι ήδη γνωστό προδημοσιεύτηκε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ (ΕΠΑΝ ΙΙ) από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ιδιωτικών επενδύσεων «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες.
Ήδη από 30 Ιουλίου άρχισε η υποβολή των προτάσεων των υποψηφίων επενδυτών που θα διαρκέσει ως 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους». Στην συνέχεια ο κ. Σάββας επισήμανε πως «στόχος όλων μας είναι να πληροφορηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και οι υποψήφιοι επενδυτές για το επιχειρηματικό αυτό εργαλείο σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδύσεων στην περιοχή μας, με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση των προτάσεων που θα εγκριθούν για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται στο ποσοστό του 40%».
Η παρουσίαση του προγράμματος θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου του Επιμελητηρίου στην Πτολεμαϊδα όπου θα γίνει από ειδικούς εισηγητές η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος στο Νομό της Κοζάνης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης επισήμανε ότι «οι συνεταιριστικές τράπεζες σε όλη την χώρα είναι οι τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν τους μελλοντικούς επενδυτές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εμείς σαν Συνεταιριστική τράπεζα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με το επιμελητήριο όσο και με την ΑΝΚΟ και αυτό που θα κάνουμε και οι τρεις είναι να πάρουμε τους φακέλους και να τους προωθήσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες».

altΟ κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε και στην 26Η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας αναφέροντας ότι «με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η διοργάνωση της 2ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας από το Επιμελητήριό μας και το Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ήδη υπάρχει αξιόλογο ενδιαφέρον για συμμετοχή από πλευράς εκθετών, ιδιωτών αλλά και Φορέων και πιστεύουμε ότι και εφέτος πάρα τη δύσκολη συγκυρία θα πετύχουμε την πραγματοποίηση μια ακόμα πιο επιτυχημένης εκθεσιακής διοργάνωσης για τον τόπο».

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
alt ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 

Σ.Φ.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 14:43