Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 07:05

Έλεγχο του ελληνικού χρέους ζητάνε 200 διεθνείς προσωπικότητες

tsomskiΠάνω από 200 διεθνείς προσωπικότητες (μεταξύ των οποίων οι Νόαμ Τσόμσκι, Τάρικ Αλί, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου Ερίκ Τουσέν, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Κ. Λαπαβίτσας, η χιλιανή κοινωνιολόγος Μάρτα Χάρνεκερ, ο καναδός οικονομολόγος Μ. Λίμποβιτς και επαγγελματίες απ' όλους τους χώρους) ζητάνε τη ..

συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Δηλαδή «να έλθουν στο φως οι όροι υπό τους οποίους έχουν συναφθεί τα δάνεια που έχει επωμιστεί η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων, με επαχθή αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα, μέσω των αλλεπάλληλων Μνημονίων που υπογράφει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».

«Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές».

«Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους».

«Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης της Ευρωζώνης. Η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε το 2007 πήρε τη μορφή κρίσης χρέους της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον τελευταίο προϋπολογισμό, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από 299 δις ευρώ (ή 127% του ΑΕΠ) το 2009 σε 362 δις ευρώ (ή 159% του ΑΕΠ) το 2011...»

«Βουλευτές, πολιτικοί, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, νομικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αγωνιστές των κινημάτων ενάντια στην ακρίβεια, του κινήματος των διοδίων, εκπρόσωποι επιτροπών γειτονιάς, αγωνιστές του αγροτικού κινήματος» συμμετέχουν επίσης και ζητούν τις υπογραφές μας.

Υπογραφές για την δημιουργία διεθνούς και ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου εδώ.

 

πηγη:doctv.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 23:23