Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 19:18

Ψαλίδι στο Δημόσιο και σε φοροαπαλλαγές προαναγγέλει η τρόικα

Ψαλίδι στο Δημόσιο και σε φοροαπαλλαγές προαναγγέλει η τρόικαΤην μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο, το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον περιορισμό των επιδομάτων περιλαμβάνει η στρατηγική την οποία έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της τρόικας. Παράλληλα, η σχετική ανακοίνωση επιβεβαιώνει την μείωση των φοροαπαλλαγών, την αύξηση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και κάνει λόγο για ένταση των προσπαθειών κατά της φοροδιαφυγής.

 

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις θα συσταθεί "φορέας ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση". Η πορεία θα παρακολουθείται με τριμηνιαίες και ετήσιες αξιολογήσεις των στόχων που επιτεύχθηκαν.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, ο έλεγχος από την τρόικα θα γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός καθώς στην διαδικασία υλοποίησης των μέτρων, θα συνδράμουν "τεχνικώς" και στελέχη της τρόικας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικα "προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη μέλη της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης".

Όσον αφορά στην εκταμίευση της 5ης δόσης, αναφέρεται πως θα γίνουν συζητήσεις για τους τρόπους χρηματοδότησης του προγράμματος. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να εγκριθεί από το ΔΝΤ και το Eurogroup και να δοθούν τα χρήματα, με εκτιμώμενη από την τρόικα ημερομηνία στις αρχές Ιουλίου.

Στην έκθεση της η τρόικα σημειώνει πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο πρώτο έτος εφαρμογής του Μνημονίου, αλλά παρόλα αυτά κρίνει πως "είναι αναγκαία η αναζωογόνηση των δημοσιονομικών και ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα". Οι νέοι τομείς στους οποίους καλείται η κυβέρνηση να δώσει αναπτυξιακή ώθηση, είναι αυτός του τουρισμού και των εξαγωγών.

του Γιώργου Καράμπελα από την "Ελευθεροτυπία"


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 11:34