Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 18:44

"Ευρωομόλογο αντί αναδιάρθρωσης"

«Πραγματική ευρωπαϊκή λύση» ως προς την ελληνική κρίση χρέους θα είναι η έκδοση ευρωμολόγων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.«Πραγματική ευρωπαϊκή λύση» ως προς την ελληνική κρίση χρέους θα είναι η έκδοση ευρωμολόγων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς. Την πρόταση αυτή για την στήριξη της Ελλάδας, αντί των σεναρίων για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ή για "σοβαρή" αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέτει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ο υπουργός θεωρεί την έκδοση ευρωομολόγων, που θα στηρίζεται από όλα τα μέλη της ευρωζώνης, "πραγματική ευρωπαϊκή λύση" ως προς την ελληνική κρίση χρέους, σε αντίθεση με τα δύο σενάρια (της αναδιάρθρωσης και της εξόδου από το ευρώ), τα οποία τονίζει ότι θα πρέπει "να αποφευχθούν απολύτως".

"Κατανοώ την διστακτικότητα, κυρίως στην Γερμανία, αλλά είναι μία λύση, που μου μοιάζει λογική. Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε σε ευρωπαϊκά ομόλογα" είπε ο κ. Ρέιντερς και συμπλήρωσε ότι "θα πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα της ευρωζώνης. Θα ήταν παράλογο να μην κάνουμε αυτή την συζήτηση για τα ευρωομολόγα", επισημαίνοντας πως η επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου.

 

πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 18:50