Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 19:22

Προβόπουλος: Δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός Μνημονίου

provopoylosΤην ανάγκη να υπάρξει ισχυρή επανεκκίνηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αλλά και συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ώστε να διαφυλαχθεί ως υπέρτατο εθνικό καθήκον η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, επισημαίνει ο Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι ο χρόνος που έχει η χώρα μας .

για να πείσει την Ευρωζώνη και τις αγορές ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους της τελειώνει, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως «όποιοι νομίζουν ότι αν φύγει το Μνημόνιο θα ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση, κάνουν μεγάλο λάθος».

Ο κ. Προβόπουλος ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός Μνημονίου, στέλνοντας μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.

«Η συντήρηση των ψευδαισθήσεων υπονομεύει τη συστράτευση της κοινωνίας στη μεγάλη προσπάθεια. Στη συστράτευση αυτή οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν», δηλώνει ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όμως δεν αποφεύγει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως υπήρξαν καθυστερήσεις και παραλείψεις στην υλοποίηση του Μνημονίου που έπληξαν την αξιοπιστία της χώρας και ενίσχυσαν την αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δεν δίνει επαρκή έμφαση στον περιορισμό των δαπανών, ενώ η επιβάρυνση των φορολογουμένων έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Ο κ. Προβόπουλος ξεκαθαρίζει παράλληλα πως οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν, επισημαίνει όμως πως επιβάλλεται να προσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στηρίζοντάς το σε ολική ανασύσταση δυνάμεων.

 

πηγη:nooz.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 19:31