Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 07:25

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Δύο πτήσεις τσάρτερ αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» της Καστοριάς, και στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με εμπορικούς επισκέπτες και επιχειρηματίες από την Ρωσία και την Ουκρανία για να συμμετάσχουν

στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Καστοριάς από τις 2-5 Μαΐου. Τα δύο αεροσκάφη μεταφέρουν 140 εμπορικούς επισκέπτες και επιχειρηματίες από την Μόσχα της Ρωσίας και 120 από το Κίεβο της Ουκρανίας.

Η Έκθεση Γούνας Καστοριάς έχει αποκτήσει την δική της εταιρική ταυτότητα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διεθνών Οίκων, Εκθετηρίων, Δημοπρατηρίων και μεγάλων εμπορικών αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο. Στην φετινή Έκθεση συμμετέχουν 121 εκθέτες από 8 χώρες, Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Εσθονία, Ιταλία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουγγαρία, Καναδάς και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς Απόστολο Τσούκα το ενδιαφέρον για την συμμετοχή ήταν τόσο έντονο που αυτή την στιγμή «υπάρχουν 26 εκθέτες, εκ των οποίων οι 16 προέρχονται από το Εξωτερικό, όπου περιμένουν κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής για να συμμετάσχουν  στην Έκθεση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των  διοργανωτών τουλάχιστον 1000 εμπορικοί επισκέπτες θα δώσουν το «παρών» στην Έκθεση Καστοριάς  ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο  αποτελεί το γεγονός ότι στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν για πρώτη φορά 17 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκτός από την παρουσία Ρώσων και Ουκρανών, πολυπληθείς εμπορικές αποστολές θα υπάρχουν τόσο από την Κορέα όσο και από την Τουρκία.  Η Κορεάτικη επιχειρηματική αποστολή οργανώθηκε  από το Enterprise Greece ενώ η παρουσία της πολυπληθούς ομάδας των Τούρκων επιχειρηματιών  σύμφωνα με τον Απόστολο Τσούκα οφείλεται «στην προσδοκία που έχουν οι γείτονές μας μετά την κατάργηση της βίζας για αλματώδη αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στην χώρα τους».

Την Πέμπτη 2 Μαΐου που είναι και πρώτη ημέρα της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Gala Fashion Show όπου οι καλύτερες επιχειρήσεις του χώρου θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, ενώ τη Παρασκευή 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας. με θέμα: «Κτίζοντας μια στρατηγική βιωσιμότητας για τη βιομηχανία της γουνοποιίας».

Την Έκθεση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, ενώ χορηγοί είναι τα μεγαλύτερα Δημοπρατήρια Γουνοδερμάτων παγκοσμίως (SAGA FURS, NAFA), ενώ υποστηρίζεται από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Σύμφωνα με τους οργανωτές τα μέτρα Ασφάλειας και Αστυνόμευσης στους χώρους της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Καστοριάς θα είναι έντονα, ενώ παροτρύνουν τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, αλλά και τους ιδιοκτήτες εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, να ενισχύσουν τα ιδιωτικά μέτρα ασφάλειας των επιχειρήσεών τους μέχρι το πέρας της Έκθεσης.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ|Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 07:37