Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 11:50

Δάνειο 310 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων


dei-diktiaΣτην υπογραφή δανειακής σύμβασης 310 εκατ. ευρώ προχώρησαν σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η ΔΕΗ, για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση χορηγείται για επενδύσεις σε υπερσύγχρονες και φιλικές προς το ..

.
περιβάλλον εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και για την ενίσχυση, επέκταση και βελτίωση της απόδοσης των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού στο σύνολο της χώρας.

Από τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ, 150 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, και 160 εκατ. ευρώ για την επέκταση και ενίσχυση των ελληνικών δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο το φάσμα, από την υψηλή τάση των 400kV έως τη χαμηλή τάση.

Τα σχετικά με τη χρηματοδότηση έγγραφα υπεγράφησαν στο γραφείο της ΕΤΕπ στην Αθήνα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Πλούταρχο Σακελλάρη και από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό.

Ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Τράπεζας στην Ελλάδα και για τα ενεργειακά θέματα, δήλωσε τα εξής: «Η χρηματοδότηση που υπογράφουμε σήμερα για επενδύσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την προώθηση αειφόρου ανάπτυξης. Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα συνάδουν πλήρως με το «Σχέδιο δράσης για την ενεργειακή ασφάλεια και αλληλεγγύη» και με τις προτεραιότητες που έχει καθορίσει το Συμβούλιο ECOFIN. Χάρη στην καλή συνεργασία μας με την ΔΕΗ, η οποία διαρκεί επί 48 χρόνια, έχουμε προσφέρει σημαντική στήριξη σε έργα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε: «Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται σήμερα, η ΔΕΗ μεταμορφώνεται δυναμικά σε μια νέα επιχείρηση, με πολλαπλούς στόχους: αφενός, τη στήριξη των στρατηγικών επιλογών που αφορούν την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την αξιοπιστία των συστημάτων, και, αφετέρου, τη διατήρηση του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος σε μια απελευθερωμένη αγορά, μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος περιβαλλοντικών επενδύσεων. Επί 48 χρόνια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ήταν και παραμένει στρατηγικός χρηματοδοτικός εταίρος μας. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται σήμερα στην υποστήριξη των νέων στρατηγικών προτεραιοτήτων της ΔΕΗ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία νέων θερμοηλεκτρικών σταθμών για την αντικατάσταση παλαιών και μη αποδοτικών μονάδων, καθώς και ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την επέκταση και αναβάθμιση δικτύων»

απο τα ΝΕΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 11:54