Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 22:50

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα και μέτρα για τυχόν νέες κρίσεις, ανακοίνωσε η ΕΕ

O πρωθυπουργός με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον Ζοζέ ΜπαρόζοΈνα «μεγαλεπήβολο πακέτο»109 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών μόνο για την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από κοινού με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόσο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να στηρίξει το ευρώ, αλλά και να δημιουργήσει αναχώματα σε τυχόν νέες κρίσεις.

Ο Βαν Ρομπάι αναγνώρισε ότι η κρίση είχε φτάσει στο «παρά πέντε» και ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μεταδοθεί η κρίση και σε άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έκανε λόγο για ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο» στην περίπτωση της Ελλάδας, το οποίο θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρωί της Παρασκευής.

Οι βασικές πτυχές του πακέτου αφορούν:

στη μείωση των επιτοκίων
στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων
στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, μόνο στην περίπτωση της Ελλάδος
η ανάκαμψη της ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ»

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα και ένα πακέτο αποφάσεων που δημιουργούν ένα βιώσιμο μονοπάτι για την Ελλάδα.

«Οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός, είμαστε δημιουργικοί και παραγωγικοί. Το μόνο που ζητάμε είναι το δικαίωμα να κάνουμε βασικές, βαθιές αλλαγές στη χώρα μας και δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα των αλλαγών, να κάνουμε τη χώρα μας δίκαιη.»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011 10:09