Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 14:11

ΔΕΗ: Ραγδαία πτώση κερδών


deisynedriasiΚατά 60 % μειώθηκαν τα κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι εξαιτίας κυρίως της αύξησης του κόστους καυσίμων, της μείωσης της ζήτησης ρεύματος λόγω της κρίσης και της απώλειας μεριδίου αγοράς από τη ΔΕΗ, που έχει περιοριστεί (σε επίπεδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) στο 70 %.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός σημειώνει πάντως, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ότι «με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει και με τις προβλεπόμενες περαιτέρω προσαρμογές των τιμολογίων το 2012, θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τιμολογιακές στρεβλώσεις, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το «μνημόνιο» τα τιμολόγια του ηλεκτρικού σταδιακά ως τον Ιούνιο του 2013 πρέπει να αντανακλούν το κόστος, δηλαδή τις τιμές χονδρικής, προσαρμογή που ξεκίνησε ήδη από εφέτος τον Ιανουάριο και αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

 

πηγη: ΣΚΑΙ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 14:14