Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 14:11

Εφυγε απο την ζωή ένας απο τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες και σημαντικός επιχειρηματίας ο Μπόρις Μουζενίδης

Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου.

Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Εδώ και μια εβδομάδα είχε νοσήσει από κορονοϊό και είχε ήπια συμπτώματα. Χθες το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Μόσχας, όπου κατάληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Μπόρις Μουζενίδης αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιάς. Ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη είχε ταξιδέψει στη Μόσχα πριν από 2 εβδομάδες για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT. 

Ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. 

Το 2018 ο όμιλος Μουζενίδη διακίνησε προς την Ελλάδα 300.000 επισκέπτες και πραγματοποίησε τζίρο 350 εκατ. ευρώ. 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε ηλικία 31 ετών, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Αν και διέθετε πτυχίο μηχανικού ξεκίνησε να δουλεύει ως γκαρσόνι και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό, ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του ςνατολικού μπλοκ.

Αργότερα, καθώς οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα επεκτείνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη. Η μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το 2013, όταν αποφασίζει να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, κάτι που ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel γίνεται υπολογίσιμος «παίκτης» στην αγορά του τουρισμού και στις καλές χρονιές έφθασε να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 14:15