Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 09:29

Η ακτινογραφία του νέου ΔΣ της ΔΕΗ. Ποιοί είναι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού στην νέα διοίκηση. Ποιος είναι γαμπρός βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η επιλογή του ΔΣ της ΔΕΗ έχει πάντα ένα ειδικό ενδιαφέρον από την πλευρά των κυβερνώντων, αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη και σημαντικότερη

δημόσια εταιρία της χώρας με διεθνή εμβέλεια και χαρακτηριστικά. Θα επιχειρήσουμε μια πρώτη ακτινογραφία των μελών του ΔΣ.

Ο κ. Παναγιωτάκης που επιλέχθηκε να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της επιχείρησης είναι πρόταση απο τον κύκλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και υιοθετήθηκε ως επιλογή του Μαξίμου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Α. Τσίπρας δεν άλλαξε την πρακτική των προκατόχων του ώστε ο επικεφαλής της ΔΕΗ είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Ο κ. Παναγιωτάκης είναι διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της ΔΕΗ ΑΕ., με τη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και με μελέτες και κατασκευές του συστήματος μεταφοράς και του δικτύου διανομής της ΔΕΗ. Στο παρελθόν (περίοδος Ξανθόπουλου 1990-93) έχει διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προέρχεται από το ΚΚΕ στην συνέχεια ακολούθησε τον ΣΥΝ κα αργότερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο Σημίτη διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον τότε πρόεδρο Δ. Νέζη όπου είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της οργάνωσης της επιχείρησης όταν η ΔΕΗ εισήλθε στο χρηματιστήριο. Εξαιρετικές σχέσεις με την ηγεσία είχε και την περίοδο Γ. Παλαιοκρασά και Τ. Αθανασόπουλου. Είναι επιλογή από σπλάχνα της εταιρείας με ότι θετικό η αρνητικό μπορεί να κομίζει η παραπάνω επιλογή. 
Ο Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος προτείνεται Σταύρος Γούτσος, είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στον τομέα Διοίκησης και Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Πρόκειται για λαμπρό επιστήμονα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας. Έχει επίσης σπουδάσει μαθηματικά και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο αντικείμενο «Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Δημόσιων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα». Ο κ. Γούτσος είναι επίσης αυστηρή επιλογή του πρωθυπουργού γραφείου.
Τα μέλη του ΔΣ που προτείνονται:
Ο Γεώργιος Ανδριώτης Πολιτικός Μηχανικός (ΑΠΘ) με εμπειρία σε μελέτες σκοπιμότητας, τεχνικές μελέτες, επίβλεψη, συμβατική διαχείριση και στη διοίκηση υλοποίησης μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ, ενώ μετά την συνταξιοδότηση του ήταν ενεργό στέλεχος στην ΤΕΡΝΑ του κ. Περιστέρη. Είναι η Εταιρία που εμπλέκεται εργολαβικά σε πολλά από τα έργα της ΔΕΗ έχει εισχωρήσει στις ΑΠΕ ενώ είναι και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι επιλογή του υπουργού Π. Λαφαζάνη.
Ο Χρήστος Παπαγεωργίου, Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός (ΕΜΠ), είναι τέως Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιγωτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας από το 2000 έως το 2006 και Διευθυντής της Ομάδας Έργου Ανάπτυξης Ορυχείων μέχρι το 2010. Πρόκειται για ένα από τα καλά στελέχη της επιχείρησης και μαζί με τον αείμνηστο Καβουρίδη και αλλά κορυφαία τοπικά στελέχη των ορυχείων και των Σταθμών παραγωγής την προηγούμενη δεκαετία αποτέλεσαν μια μεγάλη και δυνατή ομάδα που απογείωσε την παραγωγή της ΔΕΗ. Ο Χ. Παπαγεωργίου αποτελεί πρόταση της Ευγενίας Ουζουνίδου που υιοθέτησε ο Π. Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Πραματιώτης είναι πτυχιούχος Φυσικός, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991 - 1996).. Από το 2000 έως το 2009 στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ. Από τον Μάιο του 2009 μέχρι σήμερα είναι προϊστάμενος του Τομέα Εφαρμογών Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας της ΜΟΔ. ΑΕ. Ο Παναγιώτης Πραματιωτης είναι σύζυγος της αδελφής της βουλευτού Ευγενίας Ουζουνίδου και είναι πρόταση που υιοθέτησε ο υπουργός Π. Λαφαζάνης.

Ο κ. Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΔΠΘ), προτάθηκε από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ για τη θέση του Αντιπροέδρου και αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ.
Ο κ. Κορωνιωτάκης ως το 1987 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα και από το 1987 εργάζεται ως στέλεχος στον όμιλο της ΔΕΗ με κύριο αντικείμενο την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, ως προϊστάμενος του τομέα μεγάλων διασυνδέσεων. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής CIGRE και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε επιστημονική επιτροπή (Β1) της Διεθνούς Επιτροπής CIGRE.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 09:51