Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 20:28

Θέμα ασφάλειας των συνόρων στην Ελληνοαλβανική μεθόριο εγείρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Χ. Κάτανας

Ο βουλευτής σε φωτογραφική πόζα κατά την διάρκεια της αυτοψίας  με εκπρόσωπο  κατοίκων του Γιαννοχωρίου (αναρτήθηκε στο προφίλ του στο fb) Ο βουλευτής σε φωτογραφική πόζα κατά την διάρκεια της αυτοψίας με εκπρόσωπο κατοίκων του Γιαννοχωρίου (αναρτήθηκε στο προφίλ του στο fb)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα ασφάλειας των συνόρων εγείρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π.Ε. Κοζάνης Χ. Κάτανας ο οποίος περιόδευσε στα ακριτικά χωριά του Γράμμου

            (Γιαννοχώρι κλπ) που το χειμώνα είναι ακατοίκητα και που γίνονται στόχοι επιδρομών από Αλβανούς που κατοικούν στην μεθοριο - γραμμή των συνόρων.

Ο Κοζανίτης βουλευτής δήλωσε στην κάμερα της ΕΦ. ΣΕΝΤΡΑΣ ότι προβαίνει στην παραπάνω αυτοψία με εντολή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Άμυνας Π. Καμένου και μετέφερε με βεβαιότητα την άποψη ότι ''τα φυλάκια θα επανδρωθούν από φαντάρους του Ελ. Στρατού προκειμένου να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής''. Στο γνωστό ποίημα που τα τελευταία 25 χρόνια εκφωνούσε η ακροδεξιά πτέρυγα της Καστοριανής ΝΔ χωρίς βέβαια ιδιαίτερη επιτυχία, ανέλαβε να δώσει συνέχεια δια της απαγγελίας ο κ. Χ. Κατανας.

Μόνο για μία μικρή περίοδο περί το 1998 -99 κάποιοι ανεγκέφαλοι της τότε πολιτικής ηγεσίας θορυβημένοι από τα επεισόδια και τις ομηρίες κατοίκων της περιοχής από Αλβανούς, αποφάσισαν να μεταφέρουν ό δύο λόχους καταδρομέων που κατασκήνωσαν στην οριογραμμή των συνόρων που όμως αποσύρθηκαν γρήγορα αφού έφτασαν στα αυτιά της στρατιωτικής διοίκησης καθόλου ευχάριστες πληροφορίες για απαράδεκτες ενέργειες στα πλαίσια της «ανάκρισης» που γίνονταν εις βάρος των Αλβανών μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Έκτατε την φύλαξη και αστυνόμευση της περιοχής ανέλαβε εξ'ολοκλήρου η ΕΛΑΣ με τους συνοριακούς φύλακες.

Δεν ξέρω που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία του ο κ. Κάτανας αλλά ας ενημερωθεί (δεν είναι κακό το διάβασμα και η μελέτη) ότι το δόγμα του από βορρά κινδύνου έχει εκλείψει για την εθνική μας άμυνα και έχουν διαμορφωθεί άλλα σχέδια για την διάταξη των ενόπλων Δυνάμεων. Ζούμε στο 2015 και δεν μπορεί ο στρατός να χρησιμοποιείται προς ικανοποίηση προσωπικών ιδεοληψιών και για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:35