Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 11:32

Ας γνωρίσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο που η Ραχήλ Μακρή απείχε δύο φορές απο την ψηφοφορία για την ιθαγένεια (βιντεο)

Με τον Τσε στιο Μπλουζακι και την γροθιά σηκωμένη στο Οχι της πλατείας, απείχε απο το ναι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια Με τον Τσε στιο Μπλουζακι και την γροθιά σηκωμένη στο Οχι της πλατείας, απείχε απο το ναι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Γράφτηκε σε αρκετές εφημερίδες ότι το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και η αρμόδια υπουργός που είχε την ευθύνη του νομοσχεδίου για

την ιθαγένεια που τελικά ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, εξέφρασαν την δυσφορία τους για την αδικαιολόγητη απουσία της Κοζανίτισας βουλευτού κ. Ραχήλ Μακρή από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε επί των άρθρων του νομοσχεδίου η Χ.Α.

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας αλλά και στους ψηφοφόρους του Σύριζα ότι η κ. Μακρή απουσίαζε και στην ψηφοφορία που έγινε επί της αρχής του νομοσχεδίου, προφασιζόμενη ανεπιτυχώς ότι είχε εργασίες στην εκλογική της περιφέρεια. Η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τaσία Χριστοδουλόπουλου έκανε λόγο για μια «εμβληματική» ημέρα, καθώς δικαιώθηκε ένας αγώνας πολλών χρόνων για το θέμα της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί, μεγαλώνουν και ζουν στην Ελλάδα. Και έχει απόλυτο δίκιο στις παραπάνω διαπιστώσεις.

Ομως η Κ. Μακρή δεν συμμερρίζεται τις απόψεις της υπουργού, δεν νοιώθει περήφανη και ούτε τα τρέφει τα ίδια συναισθήματα με την κ. Χριστοδουλοπούλου για την ντροπιαστική εκκρεμότητα της χώρας που ευτυχώς έλαβε τέλος. Και δεν νοιώθει έτσι γιατί δεν φαίνεται να συμπαθεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ως κατατρεγμένοι φθάνουν στην χώρα μας ζητώντας άλλοι την παραμονή τους και άλλοι την συνέχιση του ταξιδιού τους στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η κ. Μακρή θα τολμήσω να πω ότι οι απόψεις της για το μεταναστευτικό είναι σκληρές ταιριάζουν σε ακροδεξιά και ξενοφοβικά κομματικά σχήματα.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικού debate το 2012 στα Σερβια της Π.Ε. Κοζάνης  ως υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ τότε, δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρό τρόπο για το θέμα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών λέγοντας:

«Οι λαθρομετανάστες φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Η χώρα μας δεν μπορεί ν' αντέξει έναν τέτοιον αριθμό αυτή τη στιγμή. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκάθαρα για τη λαθρομετανάστευση... Μάλλον για τη μετανάστευση..., γιατί για τη λαθρομετανάστευση είμαστε κάθετοι. Κανένας λαθρομετανάστης δεν θα μείνει στη χώρα μας. Οι λαθρομετανάστες θα πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα μιας ημέρας και θα φύγουν στις χώρες απ' όπου προήλθανε σε συνεννόηση με τα Προξενεία και τις Πρεσβείες της χώρας τους. Το δε κόστος του επαναπατρισμού τους θα το υποστούν οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών τους. Και αν μέσα σε 15 μέρες δεν καταθέσουν τα χρήματα αυτά τότε θα χρεώνουμε τις Πρεσβείες και τα Προξενεία. Και αν πάλι δεν υπακούουν και σ'αυτό τότε θα χρεώνουμε τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ......»  Ενώ σε άλλο σημείο άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να παίζονται παιχνίδια εις βάρος της χώρας από την αθρόα εισροή των ''λαθρομεταναστών'' όπως τους αποκαλεί που εύκολα εισέρχονται αλλά δύσκολα εξέρχονται από την χώρα.

«Να απαντήσω για τους λαθρομετανάστες. Είναι λαθρομετανάστες. Δεν τους καλέσαμε. Ήρθαν από μόνοι τους και μάλιστα κρύβονται και παιχνίδια. Δεν γίνεται μόνο πόλεμος και έρχονται εδώ πέρα, κάποιοι τους φέρνουνε. Και εγώ σαν απλό Έλληνας πολίτης έχω και το ερώτημα... Πώς είναι τόσο εύκολο να έρχονται αλλά τόσο δύσκολη η έξοδός τους. Γιατί όπως δηλώνουν και οι ίδιοι δεν θέλουν να μείνουν εδώ, θέλουν να φύγουν σ' άλλες χώρες που προφανώς έχουν συγγενείς. Ή μπορεί να είναι απ' την Αλγερία και να θέλουν να φύγουν στη Γαλλία. Όμως αυτοί δεν καταφέρνουν να φεύγουν σε κάποια χώρα. Άρα πολύ καλά φυλάμε τα σύνορά μας για  να μην φεύγουνε, αλλά πολύ εύκολα όμως δεν τα φυλάμε για να έρχονται».
Οι παραπάνω απόψεις της κ. Μακρή ταιριάζουν απόλυτα στο πολιτικό χώρο που πολιτεύτηκε το 2012.. Το οτι η κ. Μακρή εμφανίστηκε με μπλουζάκι με την στάμπα του Τσε Γκεβαρα στην συγκέντρωση του Οχι στο Σύνταγμα, δεν την εμποδίζει να απέχει απο την ψήφιση ενός κατεξοχήν νομοθετήματος που είναι συνυφασμένο με τον ουμανισμό και τις βασικές αρχές της αριστεράς. Δεν  την εμποδίζει να πιστεύει ακόμη και σήμερα οτι τους ''λαθρομετανάστες'' ετσι τους ονομαζει πρέπει να τους βάλουμε στο αεροπλάνο και την επομένη και να τους οδηγήσουμε στιος χώρες τους. Ενω τον λογαριασμό των εξόδων να το στείλουμε στις κατα τόπους πρεσβείες τους.

Η κ. Μακρή δεν άλλαξε απόψεις, σακκάκι άλλαξε και περιστασιακά άλλαξε και το σημαιάκι που κρατά στο χέρι της. Έτσι εξηγείται και η στάση της χθες και τις προηγούμενες ημέρες στο θέμα της ιθαγένειας σε πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην χώρα μας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που ήρθε προς ψήφιση στην βουλή. Οπότε ας μην ανησυχεί η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου για την συνάδελφο της. Δεν ήταν παρούσα γιατί θα ψήφιζε ότι και ο πρώην αρχηγός της στους ΑΝΕΛ.
Για την ιστορία η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια μας φέρνει την Ελλάδα στη ίδια κατηγορία με τα δημοκρατικά κράτη του ανεπτυγμένου κόσμου και της Ευρώπης και για την αριστερά αποτελεί έναν από τα βασικά προαπαιτούμενα της διακυβέρνησης της. Προσπάθησε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει το νόμο αλλά σκόνταψε στην αδιαλλαξία της ΝΔ που ήταν ο πλειοψηφιών κυβερνητικός εταίρος.

-Στο σημείο 02.20.23 αναφέρονται τα οσα ειπε η κ. Μακρή για την μετανάστευση

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 12:11