Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 20:36

Επιχείρηση ''Αγιασμός'' απο Περιφερειακούς συμβούλους στα σχολεία της Κοζάνης

Ο αγιασμός στα σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι αποτέλεσμα της ασφυκτικής στρεβλής σχέσης ενός θρησκευτικού δόγματος με

την πολιτεία και τους εκάστοτε αιρετούς διαχειριστές της. Σε αυτή την απαξιωμένη από κάθε άποψη θρησκευτική διαδικασία βρήκε την ευκαιρία το πολιτικό προσωπικό της χώρας να τρυπώσει πρώτα ο υπουργός κα αργότερα στις αρχές της δεκαετίας του '80 βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης. Στην αρχή το πράγμα έδειχνε να έχει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Οι βουλευτές στα σχολεία της επαρχίας έβγαζαν λόγους για την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, επαναλάμβαναν συχνά την ευχή του δημοκρατικού πολίτη, την δωρεάν παιδεία και τα σχετικά. Όλοι σκάλιζαν την πληγή της μεταεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας καθώς και της χούντας θεωρώντας ότι είναι επίκαιροι. Όταν οι βουλευτές αντιλήφθηκαν ότι άρχισαν να ξεπέφτουν στα μάτια της κοινής γνώμης και ειδικότερα των νέων παιδιών μια νέα γενιά άξιων αντικαταστατών τους γεννήθηκε με μιας.

Δεν ήταν άλλοι από τα τσικό της πολιτικής οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και αργότερα οι Περιφερειακοί που πήραν στα ζεστά το ρόλο τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια με την κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και κανείς φυσικά από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Σύλλογος Δασκάλων δεν διαμαρτύρεται. Κοιτώντας τις φωτογραφίες που οι ίδιοι χωρίς ντροπή διακινούν στα social media η αυτές που στέλνουν τα γραφεία τύπου Περιφέρειας και Δήμων με το πρόσωπο τους σε πρώτο πλάνο και όχι τον διευθυντή του σχολείου η τους εκπαιδευτικούς καταλαβαίνεις ότι αυτές οι θλιβερές πολιτικές οντότητες που εκλέχτηκαν φυσικά από τους πολίτες τους ενδιαφέρει μόνο η διακίνηση της εικόνας τους. Και λέω της εικόνα τους γιατί όταν ανοίγουν το στόμα τους λένε απίστευτες κοινοτυπίες πολιτικές λαϊκούρες στην προσπάθεια τους να αντιγράψουν το νεανικό λόγο των παιδιών. Προτιμούν τα Λύκεια εκεί όπου τα παιδιά σένα η δύο χρόνια θαναι έτοιμοι το εκλέγειν.

Η ''φάμπρικά'' των αυτοδιοικητικών, περιφερειακών συμβούλων. που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο ταλαιπωρώντας μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό πρέπει να σταματήσει. Ο ταπεινός περιφερειάρχης όπως ο ίδιος έχει αυτοπροσδιορίσει τον εαυτό του στο παρελθόν, πρέπει να τους μαζέψει κατεπειγόντως. Η εικόνα που εκπέμπουν ορισμένοι σύμβουλοι του που πήγαν φέτος στα σχολεία είναι ντροπιαστική και δεν βοηθά σε καμιά περίπτωση την ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αντίθετα μπορώ να πω ότι είδα με συμπάθεια την επιλογή του περιφερειάρχη να βρεθεί για συμβολικούς λόγους σε σχολείο της Διποταμίας Καστοριάς στην Ελληνοαλβανική μεθόριο και του Δημάρχου Κοζάνης σε σχολείο στον μπαρουτοκαπνισμένο οικισμό του Αγ. Δημητρίο στον Ελλήσποντο Κοζάνης. Ας μείνουμε έστω στους συμβολισμούς της μεθορίου και των πληγωμένων περιοχών, εκει που έτσι και αλλιώς η τοπική εξουσία χρειάζεται να έχει περισσότερο ενεργή παρουσία και δεν την έχει. Ισως είναι προτιμότερο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 20:57