Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 09:46

Οι πολίτες στον Κλείτο δεν έχουν δίκιο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ο λαός έχει πάντα δίκιο, ο λαός αποφάσισε, το κριτήριο του λαού είναι αλάνθαστο». Είναι μερικά από τα παραμύθια τα όποια συντηρούν τα τελευταία χρόνια τον ανορθολογισμό αυτής της χώρας.

Οι διάφοροι εκφραστές του πολιτικού συστήματος χρησιμοποίησαν κατά κόρον το παραμύθι «του λαού» για να εξηγήσουν -λόγο ανεπάρκειας τους- τις συγκυριακές κρίσεις σε ελάσσονα η μείζονα θέματα των τοπικών κοινωνιών.

Ο ''λαός'' δεν έχει πάντα δίκιο και η κρίση του δεν είναι και πολλές φορές η ορθότερη. Κλασική περίπτωση τοπικού ανορθολογισμού διανθισμένου με πολιτικό αγυρτισμό είναι του τοπικού διαμερίσματος Κλείτου του δήμου Κοζάνης. Η άρνηση ορισμένων κατοίκων  να δεχθούν την οριοθέτηση των νέων κοιμητηρίων που θα καλύπτει τις ανάγκες αρκετών οικισμών  στο δυτικό άξονα της πόλης προς την περιοχή ''Λευκάδια'' ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης πολυμελούς αντιπροσωπείας του δήμου με επικεφαλή τον δήμαρχο και των κατοίκων. Τι θέλουν οι ''σοφοί'' κάτοικοι; Ένα κοιμητήριο για το χωριό τους, δίπλα στο χωριό τους, χτισμένο μάλιστα και σε απόσταση αναπνοής ανάμεσα στον Κλείτο και το Πρωτοχώρι, αδιαφορώντας εάν αυτό  επηρεάζει τους υδροφόρους ορίζοντες που υδροδοτούν μια μεγάλη περιοχή και οικισμούς του δήμου Κοζάνης.

 Οι κάτοικοι στον νέο Κλείτο είναι το κλασσικό παράδειγμα της μοντέρνας ''ελληναριάς'', του ωχαδερφισμού, της αγοραίας λογικής, για πάρτι μου ρε μεγάλε, να αποφασίζω μόνο για  μένα χωρίς να λαμβάνω υπ’οψιν μου τις ανάγκες των δίπλα, να αδιαφορώ εάν οι αποφάσεις μου ενοχλούν η επηρεάζουν κατάφωρα την ποιότητα ζωής των γειτόνων μου.  

Στην συνάντηση ακούστηκαν από τους ‘’χωριανούς’’ σκληρές εκφράσεις που αγγίζουν τα όρια της προσωπικής προσβολής των ανθρώπων  της δημοτικής αρχής. Ακούστηκαν και απειλές σε στυλ σικελικής μαφίας «είδες τι πάθανε οι προηγούμενοι του δήμου… κανονίστε λοιπόν..».

Με το φρόνημα των "αγανακτισμένων" του Κλείτου συντάχθηκε  και ο δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ με καταγωγή από το χωριό  Στάθης Κωνσταντινίδης που υιοθέτησε στο ακέραιο την άποψη των χωριανών του.  Απογοητευτικό  παράδειγμα ενός  νέου πολιτικού που για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους η το χάιδεμα των αυτών του χωριού, επιλέγει  να συνταχθεί με τους ορίζοντες της τοπικής μιζέριας, αδιαφορώντας ως πολιτικός και ως επιστήμονας του νομικού λόγου για τις έννοιες του κεντρικού σχεδιασμού και των κανόνων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που διέπουν όλα τα έργα που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση.

 Οι πολίτες στον Κλείτο δεν έχουν δίκιο, και όσοι φορείς εμπλέκονται στο πρόβλημα, Περιφέρεια, Δήμος, Ανκο, Τεε, να μην χαϊδεύουν αυτιά και να μην καλλιεργούν αυταπάτες. Εάν παρακολουθήσει κάποιος τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο απο την χθεσινή συνάντηση στο τοπικό διαμέρισμα του Κλείτου, διαισθάνεται οτι το κτήνος του λαϊκισμού που έχουν εκθρέψει όσοι διακόνισαν πολιτικό λόγο είναι εδώ και είναι απλωμένο παντού.

Από όλη αυτή την χθεσινή μιζέρια που θυμίζει άλλες εποχές, δημιουργεί ελπίδες η αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Λ. Ιωαννίδη  να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου χωρίς εκπτώσεις και χωρίς καμιά διάθεση να σκεπάσει το πρόβλημα κάτω από χαλί όπως έκαναν οι προκάτοχοι του. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 10:48