Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 07:55

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής και Αναργύρων με τον Σταθάκη, ευτυχώς... φωτογραφήθηκαν!

Η φωτογραφία στάλθηκε απο το γραφείο τύπου της περιφέρειας Η φωτογραφία στάλθηκε απο το γραφείο τύπου της περιφέρειας

Η σύσκεψη υπό τον Σταθάκη ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Έγινε υπό την πίεση της περιφερειακής αρχής και των δημάρχων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου αλλά δεν έδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε,

ακούστηκαν έντονες γκρίνιες από τους δημάρχους Κοζάνης Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου για το εάν υπάρχει  νόημα να γίνεται συζήτηση για την έκδοση προεδρικού διατάγματος χωρίς τη παρουσία της ΔΕΗ. Απογοήτευση και συναισθήματα οργής για την κακή προετοιμασία της σύσκεψης επικρατούν και σε μεγάλη μερίδα βουλευτών του ενεργειακού άξονα που αισθάνονται οτι "η καλή τους πίστη  και προσφορά στην στήριξη του έργου της κυβέρνησης γίνεται εργαλείο εκμετάλλευσης απο τον Θόδωρο Καρυπίδη".

Η ΔΕΗ δεν ήταν παρούσα είτε γιατί δεν προσκλήθηκε όπως λέγεται επίσημα, είτε γιατί δεν επιθυμεί στην παρούσα συγκυρία, να προσθέσει ένα βάρος δύο μετεγκαταστάσεων γύρω από το λαιμό της, όταν αυτή την περίοδο διακυβεύονται θέματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την βιωσιμότητα της. Παρότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο πλευρό του Σταθάκη  καθόταν ο περιφερειάρχης  Θ. Καρυπίδης, ο υπουργός, ως ανθρωπος της οικονομίας, διατηρεί άριστες σχέσεις και έχει  απόλυτα συγγενείς απόψεις  με τον Μανώλη Παναγιωτάκη της ΔΕΗ και δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν την ευαίσθητη θέση της επιχείρησης.

Βέβαια η  περιφερειακή αρχή και ο Θόδωρος Καρυπίδης βιάζονται, επιθυμούν διακαώς η έλευση του πρωθυπουργού να συνοδευτεί με την έκδοση του ΠΔ. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι «η εκκρεμότητα που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι, διευθετήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα  χάρις στις επιμονή και τις προσπάθειες του ιδίου». Ο Θόδωρος ως λάτρης των εντυπώσεων της επικοινωνίας  επιθυμεί βαθιά έχοντας στον πλευρό του τον πρωθυπουργό να απευθυνθεί στους πολίτες λέγοντας το γνωστό σλόγκαν "σας το είπαμε  και το υλοποιούμε. Το υποσχεθήκαμε, το κάνουμε πράξη"  

 Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα την τελευταία κουβέντα θα έχει ο Παναγιωτάκης, που έχει μπροστά του όλη την "εικόνα του κάδρου" της επιχείρησης και των οικονομικών της επιλογών στο άμεσο μέλλον. Στην Ποντοκώμη η ΔΕΗ έδωσε 144 εκ € αλλά κάτω από το υπέδαφός της έχει πλούσιο κοίτασμα λιγνίτη. Για την Ακρινή και τους Ανάργυρους θα χρειαστούν περίπου 200 εκ € τα οποία θα δώσει από κοινού η πολιτεία και η ΔΕΗ ΑΕ. Το μην τα έχει και να τα χρωστά το ελληνικό δημόσιο είναι κάτι σύνηθες. Δεν είναι το ίδιο όμως με την ΔΕΗ που είναι ανώνυμη εταιρία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο  και που φαίνεται από μια πρώτη ανάγνωση των Οικονομικών της δεν διαθέτει αυτή την περίοδο τα χρήματα, ενώ είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι από αυτή την επιλογή της μετεγκατάστασης. Αυτό σκέφτονται όσοι γνωρίζουν τα Οικονομικά της επιχείρησης  και γι’αυτό είναι πιθανό η υπογραφή του ΠΔ να παραμείνει στον προθάλαμο για να ζεσταίνει την όρεξη και την πολιτική διάθεση των κατοίκων - ψηφοφόρων. 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 09:14