Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 11:30

Οι συνδικαλιστές μονοπώλησαν την συζήτηση στην εκδήλωση παρουσία του υφυπουργού Ν. Ηλιόπουλου για τις συμβάσεις εργασίας στην μεταμνημονιακή Ελλαδα (ΦΩΤΟ)

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕ Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα με θέμα «Εργασιακές σχέσεις – συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα» ο Υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος

ξεδίπλωσε το σχέδιο του υπουργείου του σε ότι αφορά τια θέματα των εργασιακών σχέσεων, τα μοντέλα εργασίας, την αντίληψη της κυβέρνησης για την προστασία της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μεταφέροντας εμπειρίες και κάνοντας αναφορές σε πρακτικές άλλων χωρών. Η σχεδόν 20 λεπτη ομιλία του από στήθους δεν ήταν κουραστική όπως συνηθίζεσαι σε κοινότυπες τέτοιες εκδηλώσεις αντίθετα  κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των πολιτών στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Πτολεμαΐδας.

Προξένησε εντύπωση η παρουσία και ο λόγος ενός γιατρού που έλαβε τον λόγο και ανέφερε το φαινόμενο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων που εργάζονται με ανύπαρκτα δικαιώματα και χαμηλές συμβάσεις ως υπάλληλοι στα ιατρεία και ιατρικά κέντρα η παρασκευαστήρια δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στους επαγγελματίες εκείνους – αναφέροντας τον εαυτό του ως παράδειγμα - και τα κέντρα που έχουν εργαζομένους με κανονικούς μισθούς και όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Επίσης είχε ενδιαφέρον η αναφορά ενός ελευθέρου επαγγελματία που εργάζεται ταυτόχρονο και με μπλοκάκι για την δυσβάστακτη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση που έχει υποστεί το εισόδημά του ο οποίος μίλησε με ρυθμούς κα παραδείγματα.

Αντίθετα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ο λόγος ορισμένων αρχισυνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ  που χωρίς καμία αίσθηση ντροπής η έστω κάποιου κριτικού απολογισμού, προσπάθησαν να παραδώσουν μαθήματα συνδικαλιστικών αγώνων και πρακτικών γιατί δήθεν κάποιοι συνάδελφοί τους με την στάση τους επέτρεψαν την περίοδο του 2010 να περικοπούν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέτοια περίπτωση είναι  πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος που από την θέση του παρευρισκόμενου έλαβε τον λόγο, μίλησε περισσότερο από τον υπουργό, αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για την κατάντια της Λιγνιτικής λεκάνης και το εάν η δική του στάση από την θέση του προέδρου της γενοπ έχει συμμετοχή στο μερίδιο της ευθύνης. Δεν ήταν μόνο αυτός που δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα, ήταν και άλλοι παλαιοσυνδικαλιστές που στο πρόσφατο παρελθόν με ένα σφύριγμα τους έσβηνε η μονάδα η σταματούσε ο αποθέτης η εκσκαφέας, που  δεν είπαν μισή λέξη για το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην κατάντια της περιοχής.

Το δυστύχημα για τον τόπο είναι ότι όλοι αυτοί πού έχουν να εργαστούν πάνω από μια 20 χρόνια βρήκαν καινούργιο ακροατήριο και «χώρο» για να λένε ξεπερασμένα τσιτάτα των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Το δυστύχημα είναι ότι οι ρυθμιστές του «χώρου» δεν τους  πέταξαν  έξω με τις κλωτσιές.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ είχε συμμετοχή αλλά ο κόσμος και δικαίως άρχισε να αραιώνει άταν γνωστοί "συνδικαλιστικοπατέρες" της πόλης άρχισαν να μονοπωλούν την συζήτηση.  

Σ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 12:11