Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 12:56

Το vetonews θυμάται οτι ο Γ. Παπαντωνίου στις εκδηλώσεις Πρέσπες 2002 τραγουδούσε το "Άπονη ζωή"

Οι εκδηλώσεις των ΠΡΕΣΠΕΙΩΝ 2002 ήταν αφιερωμένες  στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Σε μια μεγάλη συναυλία στον Αγ. Αχίλλειο όπου προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού συνυπήρξαν επι σκηνής ακόμη και ο Γ. Νταλάρας με την Χάρις Αλεξίου υπήρξε έντονη παρουσία κυβερνητικών στελεχών και υπουργών. Μεταξύ αυτών ήταν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, το μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, η επίτροπος στην ΕΕ Άννα Διαμαντοπούλου, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Ορφανός ως εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, και η βουλευτής του Συνασπισμού Ασημίνα Ξηροτύρη. Μέχρι εδώ είναι όλα λογικά, οι Πρέσπες στις καλύτερες στιγμές τους και τιμούσαν ένας από τους κορυφαίους στιχουργούς του Ελληνικού τραγουδιού με παρόντες εκτός του Νταλάρα και Αλεξίου, του Δημήτρη Μπάση και πολλών άλλων καλλιτεχνών. Αυτό που προκάλεσε και δημιούργησε εάν είδος αποδοκιμασίας στα μμε της εποχής ήταν ότι στο τέλος της συναυλίας ενώ Νταλάρας έπαιξε τραγούδησε το κορυφαίο τραγούδι  "Άπονη ζωή" ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ανέβηκε στην σκηνή να το τραγουδήσει με τον Νταλάρα και από σκηνής ο τελευταίος άρχισε να καλεί έναν έναν τους υπουργούς που ήταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων να τραγουδήσουν μαζί τους. Ουδένας ήθελε να χαλάσει το χατίρι του γηραιού Λευτέρη. Την αρχή έκανε ο Λιανης για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όπου ξαφνικά στην εξέδρα βρέθηκε μέρος του τότε υπουργικού συμβουλίου να τραγουδά την «Άπονη ζωή». Ενθυμούμαι τον Γιάννο Παπαντωνίου ως υπουργό Άμυνας με το βαρύ δερμάτινο σακάκι επί σκηνής να χειροκροτεί την Ειρηνη Παππα που χορεύει να τα δίνει όλα επί σκηνής στο» άπονη ζωή που μας πέταξες στου δρόμου την άκρη ..»κλπ. Δεν έχω διαβάσει την δικογραφία για το εάν τοτε διαπραγματευόταν το δώρο από τις φρεγάτες η μόλις είχε λάβει την προκαταβολή.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά ψάχνοντας τα χαρτιά μου Και τα ηλεκτρονικά μου με αφορμή την προφυλάκιση του άλλοτε ισχυρού άνδρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 13:27