Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 11:23

Ολοκληρώνεται η συμφωνία - Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Κοζάνη για τις υπογραφές παραχώρησης του στρατοπέδου στον Δήμο

 

Λίγο πριν την οριστική συμφωνία για την μεταβίβαση του χώρου που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του πρώην Α Σώματος στρατού βρίσκονται Δήμος Κοζάνης και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ).

Χθες κλιμάκιο του ΥΠΑΑΠΕΔ  πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Κοζάνης και τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Δεσποτίδη προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την μεταβίβαση του χώρου. Στο δημαρχείο επικρατεί κλίμα ικανοποίησης που μια μεγάλη εκκρεμότητα για την ανάπτυξη της πόλης θα λάβει τέλος στην παρούσα θητεία της δημοτικής αρχής και αισιοδοξία ότι  το εγχείρημα μπορεί να κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπογραφές να πέσουν στο τέλος του έτους η στην έναρξη του νέου.

Το master plan για την διαχείριση του χώρου που θεωρείτο ως προαπατούμενο στοιχείο έχει κατατεθεί εδώ και καιρό από την δημοτική αρχή και σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews αυτή την ώρα ρυθμίζονται λεπτομέρειες η αλλιώς γίνονται ορισμένα παζάρια για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Όλες οι πλευρές επιθυμούν να αξιοποιήσουν πολιτικά την λύση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας για την πόλη  και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπογραφή της Συμφωνίας παραχώρησης του χώρου που θα γίνει στο τέλος του νέου έτους η στις αρχές του 2019 θα παραβρεθεί στην Κοζάνη ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και οι συνεργάτες του δημάρχου  που έχουν αναλάβει το κομμάτι της διαπραγμάτευσης χωρίς όμως να θεωρούν σίγουρη την παρουσία του υπουργού λόγω  άλλων υποχρεώσεων. Τ

ο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) επισκέφθηκε τους χώρους του στρατοπέδου ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλή στρατιωτικό διοικητή του κέντρου.  

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 12:49