Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 11:30

Το "Πεζοδρόμιο" είναι εδώ....

Η αντιμνημονιακή ρητορική του 2011 τόσο από τα στελέχη  και μέλη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην συνέχεια, απογείωσε τον βίαιο και εξτρεμιστικό λόγο,

καθιέρωσε διχαστικές διαχωριστικές γραμμές και για πρώτη φορά η αντίληψη του  πεζοδρομιακού υπόκοσμου άρχισε να νομιμοποιείται με την μανιέρα  ενός νέου κόσμου που μπήκε στην πολιτική με την ρομφαία του καινούργιου.

Ο Χάρης Κάτανας πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, που φιλοδοξεί να λάβει μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Κοζάνης, διαλαλούσε στον δημόσιο λόγο του ότι "το παλιό πολιτικό σύστημα κατέστρεψε την χώρα κι εμείς ως καινούργιο θα την ανορθώσουμε", ενώ όπου δεν τα έβγαζε πέρα πουλούσε "πεζοδρομιακό αντριλίκι", όπως πχ το επεισόδιο με τον Άδωνη Γεωργιάδη που κατέγραψαν οι κάμερες της βουλής.

Το «Μακεδονικό» φαίνεται ότι από την μια πλευρά επανανομιμοποιεί  τον ακροδεξιό εμφυλιοπολεμικό λόγο μέσα από τα χείλη βουλευτών και πολιτικών του συνταγματικού τόξου (οι δηλώσεις Μιχάλη Παπαδόπουλου είναι χαρακτηριστικές κλικ εδω) και από την άλλη απελευθερώνει στην πολιτική ρητορική η αλλιώς  «το Ζώο» που κρύβει ο καθένας στα σπλάχνα του.

Ο κ Κάτανας ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία στην σελίδα του στο Instagram γράφοντας «σε άπταιστα Μακεδονικά  γαμ….αι ο ΣΥΡΙΖΑ» όπου με αυτό τον τρόπο  λαμβάνει θέση απέναντι στο κυβερνητικό κόμμα.

Κι εάν για τους πολίτες μπορούμε να βρούμε πολλά ελαφρυντικά σε ότι αφορά τον δημόσιο λόγο τους, δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε το ίδιο για το πολιτικό προσωπικό η αυτό που φιλοδοξεί να αποτελέσει το πολιτικό προσωπικό.

Το ακροδεξιό πεζοδρόμιο προς των πυλών. Θα τολμήσει η ΝΔ να το νομιμοποιήσει;

Σπύρος Κουταβας

ΥΓ: ο κ. Κάτανας φαίνεται οτι στην συνέχεια "κατεβασε" την φωτογραφία απο το προφίλ του 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 11:43