Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 08:34

Με κλιμάκιο τριων υπουργών ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελβεντό Κοζάνης

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται απο τον υπουργό Εσωτερικών Αλεξη Χαρίτση, τον υπουργό Αγροτικης Αναπτυξης και Τροφίμων Σταυρο Αραχωβίτη και την υφυπουργό Μακεδονιας Θρακης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. 

Όλοι πιστεύαμε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κοζάνη μέχρι τις εκλογές σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει έμμεσα την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη και από την άλλη να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της πολιτικής ατζέντας που ο ίδιος άνοιξε με την δημιουργία του 1ου Αναπτυξιακού συνεδρίου που έγινε πριν από τρία χρόνια στην Κοζάνη. Εάν και ορισμένες από τις δεσμεύσεις του αναπτυξιακού συνεδρίου όπως η παραχώρηση εκτάσεων για καλλιέργεια αρωματικών φυτών έχουν μείνει στα χαρτιά, η λειτουργία του Ταμείου εγγυοδοσίας για τις ΜμΕ που συστάθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με έδρα την Κοζάνη, ΕΝΩ   αντίθετα έχουν προχωρήσει άλλα πράγματα όπως η έλευση του Φυσικού αεριού στην δυτική Μακεδονία σε Καστοριά και Γρεβενά – κάτι που ακόμη και τα ΜΜΕ είχαν κρατήσει αποστάσεις από την έκβαση του συγκεκριμένου εγχειρήματος-  ο σκελετός και η συγκρότηση του νέου πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που δεν αφήνει πληγές και τραύματα στην περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός θα θελήσει να κεφαλοποιήσει την απόφαση του ιδίου και της κυβέρνησης του ως προς την υλοποίηση του αιτήματος επανασύστασης του Δήμου στο Βελβεντο   που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων που κυνήγησαν με πάθος πλην όμως όχι και δίκαιο.

Το Βελβεντο συγκινούσε πάντα την κεντρική πολιτική σκηνή εάν θυμηθούμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε πολλές από τις δημόσιες παρουσίες του στα χρόνια της κρίσης ως προς τα άλματα που πρέπει να γίνουν στον πρωτογενή τομέα εμφάνιζε πάντοτε ως παράδειγμα τον συνεταιρισμό Ασεποπ με τον πρόεδρο του Νίκο Κουτλιαμπα.

Τον πρωθυπουργό  θα υποδεχθεί ο περιφερειάρχης Θοδωρος Καρυπίδης στο αεροδρόμιο της Κοζάνης και στην συνέχεια θα επισκεφθούν μαζί τον Βελβεντό. Πιο συγκεκριμένα θα επισκεφθεί τους συνεταιρισμούς, το αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό έργο που λειτουργεί επισήμως εδώ και μερικούς μήνες , την βιβλιοθήκη του Βελβεντού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στην συνέχεια α πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Λαική συνέλευση της ΜΚΟ "Κοινωνίας των Πολιτων" όπου και θα μιλήσει . 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 08:58