Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 10:14

Στο "κλίμα"των πολιτικών εξελίξεων οι προβλεπόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων Πρυτανικών αρχών στο ΠΔΜ

του Σπύρου Κουταβα

Μια από τις πολλές προτεραιότητες  της Συγκλήτου  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που έχει να αντιμετωπίσει εν όψει της απορρόφησης του ΤΕΙ και της ίδρυσης και λειτουργίας

νέων τμημάτων σε όλες της πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι και οι εκλογές για την ανάδειξή Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων. Σύμφωνα με τον Ν.4485/2017 η προκήρυξη των εκλογών «για την ανάδειξη Πρύτανη  και αντιπρυτάνεων γίνεται από τον υπηρετούντα τρεις μήνες πριν από την λήξη της θητείας της τρέχουσας Πρυτανικής αρχής. Η θητεία του Πρύτανή του ΠΔΜ Αντώνη Τουρλιδάκη λήγει στις 30 Αυγούστου, άρα σύμφωνα με τον νόμο μέχρι την Παρασκευή 31 Μάϊου οι εκλογές θα πρέπει να προκηρυχθούν σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Το vetonews ρώτησε πριν από μερικές ημέρες τον κ. Τουρλιδάκη για την ημερομηνία των εκλογών, αλλά ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας ότι «οι εκλογές και η προκήρυξη τους είναι στην αρμοδιότητα και μόνο του Πρύτανη».

Αρκετά μέλη ΔΕΠ από το χώρο του πρώην ΤΕΙ αλλά και από το πανεπιστήμιο που συντάχθηκαν με θετικό τρόπο στην συγχώνευση των ιδρυμάτων, διακρίνουν πνεύμα νωχελικότητας και κωλυσιεργίας, ενώ άλλοι μιλούν για ροκάνισμα χρόνου από την πλευρά της πρυτανικής διοίκησης ως προς την γρήγορη διεκπεραίωση  όλων εκκρεμοτήτων για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Μάλιστα συνδέουν αυτό το ροκάνισμα χρόνου, με τις πολιτικές εξελίξεις, την προκήρυξη εκλογών και την πιθανή αλλαγή κυβέρνησης. Εάν οι εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών γίνουν έως τα μέσα του επόμενου μήνα, υπάρχουν συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ που μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, ενώ εάν γίνουν αργότερα μετά τον Σεπτέμβριο και με μια πιθανή παράταση της θητείας της παρούσας διοίκησης από την νέα κυβέρνηση, τα μέλη ΔΕΠ που μπορούν να διεκδικήσουν, θα είναι πολύ περισσότερα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews το στενό περιβάλλον της παρούσας Πρυτανικής αρχής, τα «ορφανά» του Μασσαλά και ορισμένοι «πικραμένοι»  του πρώην ΤΕΙ, δεν επιθυμούν στην παρούσα συγκυρία εκλογές και επιδιώκουν την παράταση του χρόνου της παρούσας διοίκησης που πιστεύουν ότι μπορούν να την εξασφαλίσουν από μια πιο φιλική προς το πρόσωπο τους πολιτική διοίκηση.

Για την ιστορία και μόνο το ΑΠΘ θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέων Πρυτανικών αρχών τον επόμενο μήνα.  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 12:18