Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 20:38

Οι δαπάνες εκτός έδρας και η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Καλλιόπη Κυριακίδου

Στην πολιτική κρίνεται κανείς για το ήθος του ως προς τον τρόπο που πολιτεύεται και για τις πράξεις του σε θέματα που αφορούν την αληθινή η όχι αντιπροσώπευση.

 Η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Καλλιόπη  Κυριακίδου εντοπίσθηκε να έχει να λαμβάνει οδοιπορικά εκτός έδρας, για εκτός έδρας αποζημίωση που όμως η ίδια δεν έκανε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα από την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις 3/02 αποφασίστηκε ομοφώνως η έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης για την συμμετοχή της ως εκπροσώπου της Περιφέρειας στην συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας για την απολιγνιτοποίηση. Η κ. Κυριακίδου για άγνωστο λόγο δεν προσήλθε στην συνεδρίαση που έγινε στις 5 Φεβρουαρίου και εκ μέρους της Περιφέρειας μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Λυσσαρίδης.  

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερώνουν την αρμόδια αρχή, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Οικονομική επιτροπή και ο Περιφερειάρχης, ώστε να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως της ακύρωσης της απόφασης και της μη καταβολής χρημάτων ως αποζημίωσης.

Οπως φαίνεται παρακάτω  η κ. Κυριακίδου δεν ενημέρωσε την αρμόδια αρχή, δηλαδή έκανε κοινώς "την πάπια" και ως εκ τούτου στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής στις 11 και στις 18 Φεβρουαρίου δεν ετέθη κάποια εισήγηση στο σώμα από την κα Γκατζαβέλη για ακύρωση της προηγούμενης απόφασης. Μάλιστα μεσολάβησε και μια συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου όπου θα μπορούσε να τεθεί αρμοδίως και κατ'ιδίαν η ρύθμιση του προβλήματος.

Αντίθετα, κάποια στιγμή στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 18 Φεβρουαρίου οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλίας Κάτανας (ΑΝΑΤΡΟΠΗ) και Γιώργος Χριστοφορίδης (ΕΛΠΙΔΑ), έθεσαν ενώπιον του σώματος θέμα ηθικής τάξεως για την αποζημίωση της αντιπεριφρειάρχου, που θα πληρωνόταν μάλιστα και με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για εκτός έδρας που η ίδια όμως δεν πραγματοποίησε. Το θέμα φάνηκε να κλείνει στην συνεδρίαση με το «έλα μωρέ πως κάνεις έτσι» της αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, αλλά όπως όλα δείχνουν στην συνέχεια, ενημερώθηκε ο Γιώργος Κασαπίδης.  Και υπό τον φόβο της δημοσιότητας, στις 19 Φεβρουαρίου δηλαδή της επομένη της "φασαρίας" που έκαναν οι δύο σύμβουλοι, έστειλε επιστολή όπου ζητά από την Οικονομική επιτροπή την ανάκληση της απόφασης  με το αιτιολογικό  οτι οι δαπάνες "δεν έγιναν".

Η απόφαση του κ. Κασαπίδη είναι ορθή καθώς και τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο θέμα τον τιμούν.

Δυστυχώς όμως, η εικόνα του περιστατικού δεν τιμά την κ. Κυριακίδου.

Ας ελπίσουμε ότι «το πάθημα θα γίνει μάθημα».

ΣΚ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 09:49