Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 19:21

Οι εστίες υπερμετάδωσης του ιού και οι ευθύνες

του Σπύρου Κουταβα
Η κατάσταση στην ΠΕ Κοζάνης παραμένει άσχημη με σημαντικό μερίδιο ευθύνης να αντιστοιχεί σε κύκλους της εκκλησίας, Αρχιμανδρίτες ιερωμένους,
ψάλτες με τον στενό τους ενοριακό η μοναστηριακό κύκλο. Οι περισσότεροι εξ αυτών αρνητές του ιού και της μάσκας προστασίας.
Μια νέα εστία που σήμερα έδωσε 12 κρούσματα εντοπίστηκε σε μοναστήρι της Πτολεμαΐδας αλλά και σε κύκλο πιστών από το Εμπόριο που το επισκέφθηκαν για την χειροτονία διακόνου.
Στο πρόσφατο παρελθόν πάλι οι ιερωμένοι και ο στενός τους περίγυρος ευθύνονται για διασπορά σε χωριά όπως το Προσήλιο τον Φούφα, ενώ οι ιερές Μονές στο Παλαιογράτσανο και την Εράτυρα ευθύνονται για την μεταδωση του ιού. Κι ενώ κλείνουμε τρεις μήνες λοκ νταουν, κάποιοι παπάδες με τους πιστούς τους αρνούνται να συμμορφωθουν στα δέοντα.
Το πιο τραγικό είναι ότι η παραπάνω εκκλησιαστική ελίτ "εξομολογεί" τους περισσότερους της τοπικής εξουσίας και της Τοπικής αστυνομίας, με αποτελεσμα οι πράξεις και ενέργειες τους να είναι σε κάποιες περιπτωσεις στο απυρόβλητο.
Επιτέλους θα υπάρξει κάποιος από το πολιτικό προσωπικό με θάρρος που θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για αυτό το θεμα;
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 21:32