Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 10:25

Η αλαζονεία της Περιφερειακής αρχής Κασαπίδη και το προγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

του Σπύρου Κουταβα

Η Περιφέρεια μ’ένα δελτίο τύπου προσπάθησε να δώσεις κάποιες εξηγήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων λόγω covid που έχει δημιουργήσει δικαίως κύματα

οργής στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η οργή του κόσμου, των επαγγελματιών που έχουν ερμητικά κλειστά τα καταστήματα τους εδώ και μήνες, των μικρομεσαίων που τα κομματικά στελέχη της ΝΔ Κοζάνης κατηγορούσαν ότι «σπάνε» το λοκ νταουν και πουλάνε στην ζούλα προϊόντα, ξεχειλίζει με αφορμή και τα αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου τα ¾ των επιχειρήσεων έμειναν εκτός ενίσχυσης. Ο κ. Κασαπίδης προσπαθεί να δώσει έμφαση σε ζητήματα της προκήρυξης που αφορούν την διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Να πούμε ότι ουδείς έχει στοιχεία τόσο από το δημοσιογραφικό κόσμο όσο και από τους καταγγέλλοντες ότι υπάρχει ζήτημα διαβλητότητας της διαδικασίας . Όμως όσοι είναι οργισμένοι και σχολιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα στις παρέες και στην δημόσια σφαίρα αναγκαστικά προσκρούουν σε ορισμένες λεπτομέρειες που χρειάζονται εξηγήσεις και έρευνα από την Περιφερειακή αρχή.

Για παράδειγμα κανείς δεν πρόσεξε στην περιφέρεια ότι με τα κριτήρια που έθεσαν στην προκήρυξη θα λάμβαναν γενναία ενίσχυση επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν επλήγησαν από τον covid  αλλά αντίθετα  ευνοήθηκαν από τη πανδημία; Έτσι Διαγνωστικά κέντρα που ανήκουν σε εύπορους επιχειρηματίες της Υγείας, επιχειρήσεις στο χώρο των παραϊατρικών προϊόντων, οι φούρνοι, τα μεγάλα γραφεία Οικονομικών συμβούλων φοροτεχνικών, ακόμη και μεγαλογιατροί της δυτικής μακεδονιας συμπεριλαμβάνονται στην λίστα ενίσχυσης, λαμβάνοντας μάλιστα την μέγιστη χρηματοδότηση 40.000 €.

Δεν πρόσεξαν στην Περιφέρεια ότι με τα κριτήρια που έθεσαν  θα φιγουράριζαν πρώτες στην λίστα επιχειρήσεις που ανήκουν σε στενούς συνεργάτες του περιφερειάρχη η σε αντιπεριφερειάρχες  με γερή έμμισθη κρατική αποζημίωση λόγω θέσεως,  όταν πολίτες ζουν με τα ψίχουλα των 500 ευρώ και μικρομεσαίοι έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους στην καθημερινότητα;

Δεν θα ισχυριστούμε ότι τα παραπάνω άπτονται των θεμάτων ηθικής τάξης γιατί με αυτό τον τρόπο βγαίνει έξω από την κριτική των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης η πολιτική διάσταση και το υπόβαθρο των επιλογών. Οι επιλογές της Περιφερειακής αρχής Κασαπίδη των συνεργατών και των Αντιπεριφερειαρχων του είναι πολιτικές και ως τέτοιες κρίνονται και δικαίως επικρίνονται.

Ο κ. Κασαπίδης με τους συνεργάτες του δεν είναι η πρώτη φορά που μετον τρόπο που τις διαχειρίζονται  τις αποφάσεις τους δείχνουν ενα αλαζονικό πρόσωπο τοπικης εξουσίας απέναντι στους πολίτες. Με την πλειοψηφική ισχύ που τους εδωσαν ποι πολίτες στις εκλογες αποφασίζουν μόνοι τους χωρις να λαμβανουν υπόψιν τους την πρόταση καθε είδους αντιπολιτευτικης παραταξης στο περιφερειακο συμβούλιο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 19:18