Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 19:38

Νεοδημοκρατικός εμφύλιος. Σφοδρή επίθεση Πάτση στον περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη. "Δεν δέχομαι να λέγονται ψέμματα για την ενίσχυση των ΜμΕ... Δεν είμαστε στα Γρεβενά για τσάι και συμπάθεια"

του Σπύρου Κουταβά

Δριμεία επίθεση στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη αλλά και στον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσο από τον  βουλευτή της ΝΔ Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου τους κατηγόρησε για έλλειψη συνεργασίας, απουσία κοινού σχεδίου και ατζέντας για την ΠΕ Γρεβενών.

«Δεν είμαστε στα Γρεβενά για τσάι και συμπάθεια και εάν θέλει (η περιφέρεια) να’χουμε μια πολιτική ατζέντα μένα σχεδιασμό και να πάμε από κοινού έχει καλώς»  τόνισε ο κ. Πάτσης και πρόσθεσε ότι εάν ο περιφερειάρχης  «θέλει να παίρνει μόνο τα καλά γιατί τον βολεύει και να ρίχνει το μπαλάκι στα δύσκολα αλλού γιατί έτσι πάλι τον βολεύει και να θεωρείται ο μεσσίας στην περιοχή είναι έξω από την δική μου φιλοσοφία και αντίληψη όσον  αφορά το πολιτεύεσαι».

Ο βουλευτής Γρεβενών άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή λέγοντας ότι «περιφέρεια οφείλει να ενσκήψει στο θέμα των Γρεβενών έχουμε πολλά προβλήματα και δεν μπορεί να μας απαξιώνει».

Θέλοντας να υπερβεί του γεγονότος ότι παρότι με τον περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη ανήκουν στο ίδιο κόμμα της ΝΔ αλλά οι σχέσεις τους είναι σε κάκιστο σημείο, δήλωσε  ότι ως βουλευτή Γρεβενών δεν τον ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα και ότι ο ίδιος συνεργάζεται με πρόσωπα που υπηρετούν θεσμούς. «Συνεργάζομαι με θεσμούς και όχι με όσους έχουν κομματικές ταυτότητες» τόνισε και εξήρε την συνεργασία που είχε και έχει με τον δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δααταμάνη και τον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Κορδιλα προσθέτοντας ότι «όσα ανέφερα ότι έγιναν στα Γρεβενά επί δικής μου θητείας είναι έργο κοινής προσπάθειας αγώνα και στόχων με τους δύο δημάρχους».  

Προχώρησε στην διαπίστωση ότι με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών «δεν έχουν  κοινή αντίληψη σε πολλά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των Γρεβενών» και ότι το χάσμα της διαφοράς των απόψεων συνεχίζεται και με τον Περιφερειάρχη ο οποίος επικροτεί τις απόψεις του αντιπεριφερειάρχη και όχι του βουλευτή. Εξέφρασε το παράπονο ότι ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που δε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικές «δεν καλέστηκα ούτε μια φορά από τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών ώστε να αντιμετωπίσουμε ενα θέμα έστω από κοινού».

Ο κ. Πάτσης αναφερόμενος στο θέμα της ενίσχυσης των ΜμΕ λόγω covid ανέβασε κι άλλο τους τόνους της κριτικης στον Γιώργο Κασαπίδη, τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται σε ότι αφορά τις ισχυρισμούς του για το πρόγραμμα και ότι όλα γίνονται προκειμένου να καλύψει πολιτικές του αδυναμίες.

«Δεν δέχομαι για πράξεις που ευθύνεται η περιφέρεια να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση όπως έγινε πρόσφατα με τις επιδοτήσεις των ΜΜΕ κι όπως εγινε με το  ΣΔΑΜ. Δεν δέχομαι να λέγονται ψέματα προκειμένου να καλύψουν κάποιοι πολιτικές αδυναμίες. Θα δεχτώ όμως να πει κάποιος ότι αναλαμβάνω την ευθύνη ήταν αστοχία δεν το πρόσεξα να βρουμε μια λύση αλλά όχι μόλις κάτι δεν είναι σωστό και που εξεγείρει τις τοπικές κοινωνίες να ρίχνουμε τις ευθύνες  αλλού».

Υπενθύμισε την ατάκα του Κασαπίδη στο προσφυγικό και στο θέμα της ποσόστωσης του αριθμού των προσφύγων λέγοντας ότι "ο Περιφερειάρχης απευθύνθηκε ειρωνικά στο πρόσωπό μου όταν λέγαμε για την κατανομή των προσφύγων στο 1%" και απαντούσε ο Κασαπίδης οτι "εάν θέλει ο βουλευτής ας πάει να περάσει τροπολογία στην βουλή. Εγώ λοιπόν το κατάφερα, πέρασε το συγκεκριμένο θέμα από την βουλή και αυτό θα κανω στο μέλλον ανεξάρτητα από τα λάθη η τις παραλείψεις θα προσπαθήσω να βρίσκω  λύσεις  ακόμη και χωρίς την συνδρομή τους».

Στο θέμα του Ε65 που θα συνδέσει τα Γρεβενά με την Κεντρική Ελλάδα σημείωσε ότι "είχε κατ’ιδιαν συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών και με την συμμετοχή  δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης για την εξεύρεση της τελικής λύσης" δηλώνοντας σε αυστηρούς τόνους ότι  «δεν πρόκειται να ανεχθεί πολιτικές συμπεριφορές από την περιφέρεια που λένε ότι εγώ το έκανα».

Από τα λεγόμενα του πάντως φάνηκε ότι έχει λάβει τος αποφάσεις του και έχει κάνει τις επιλογές του σε ότι αφορά τις σχέσεις με την περιφερειακή αρχή Κασαπίδη.+

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 16:50